Hanstholm Havn overgår til kommunen

Thisted Kommune reagerer på den store milliongæld i havnen og overtager nu styringen
af Line Dalgaard Jensen
01 dec 2022

Kommunalpolitikerne i Thisted har besluttet, at Hanstholm Havn skal overgå fra selvstyre til en kommunal havn.

Det er en enig kommunalbestyrelse, der har taget beslutningen på grund af havnens dårlige økonomi. 

- Vi er nødt til at stoppe den økonomiske blødning i havnen, for ellers går det rivende galt. Situationen bliver værre og værre, så nu er vi nødt til at tage hånd om styringen, siger borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) til TV MIDTVEST.

Hanstholm Havn har en gæld på 630 millioner kroner og et underskud på driften for 2021 på 17 millioner kroner.

At havnen nu overgår til kommunen, får konsekvenser. Det er kun halvanden måned siden, at Thisted Kommunes 2023-budget faldt på plads, men det skal nu genåbnes, og der skal skæres i budgettet. Hanstholm Havn skal også kigges efter i sømmene og trimmes, lyder det fra borgmesteren.

Den seneste tid har flere medier kunne berette om økonomiske udfordringer hos Hanstholm Havn. Det påpegede også den nye bestyrelse for et halvt år side, hvor der blev konstateret forhold, der kan være ansvarspådragende.

- Vi har i kommunalbestyrelsen et stærkt fokus på, at vi skal have stærkere styring af Hanstholm Havn. Det betyder også, at vi undersøger, om der er forhold i den økonomiske styring af havnen, der kan danne grundlag for at gøre et ansvar gældende, lyder det fra borgmesteren.

Læs mere om:

Flere Nyheder