Høringssvar: EHFAF-midler skal afhjælpe fiskeriets krise

EHFAF-midlerne skal hurtigt ud og hjælpe fiskerne i den nuværende krise med høje omkostninger

Ruslands invasion af Ukraine har udløst en akut, alvorlig situation i dansk fiskeri, som EHFAF – EU’s Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond – bør prioritere. Det skriver DSA – Danish Seafood Association i et høringssvar til EHFAF-programmet for 2022-2027.

– En stor del af dansk fiskeindustri er afhængig af forsyninger fra dansk fiskeri, og der er efter krigsudbruddet med Ruslands invasion af Ukraine opstået en akut, alvorlig situation i fiskeriet efter voldsomme prisstigninger på brændstof. Vi støtter fra DSA’s side, at der gives prioritet til hurtigt at iværksætte indsatser i programmet, der kan afhjælpe krisen i fiskeriet, lyder det bl.a. i høringssvaret fra DSA.

Uden en hurtig og prioriteret hjælp til fiskeriet kommer Danmarks vigtige eksport af fersk fisk i fare.

– Forhåbentlig ser vi frem mod en normaliseret situation, men bringes fiskeriet helt i knæ under det nuværende voldsomme omkostningspres, vil det afføde en alvorlig og uoprettelig skade for hele forsyningskæden, herunder også vores værdifulde eksport af fersk fisk på markederne i EU syd for den danske grænse. En sådan indsats under programmet bør tildeles højeste prioritet og bør iværksættes hurtigst muligt, skriver DSA i høringssvaret.

 

 

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...