Høringssvar: EHFAF-midler skal afhjælpe fiskeriets krise

EHFAF-midlerne skal hurtigt ud og hjælpe fiskerne i den nuværende krise med høje omkostninger
af Claus Kirkegaard
11 maj 2022

Ruslands invasion af Ukraine har udløst en akut, alvorlig situation i dansk fiskeri, som EHFAF - EU's Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond - bør prioritere. Det skriver DSA - Danish Seafood Association i et høringssvar til EHFAF-programmet for 2022-2027.

- En stor del af dansk fiskeindustri er afhængig af forsyninger fra dansk fiskeri, og der er efter krigsudbruddet med Ruslands invasion af Ukraine opstået en akut, alvorlig situation i fiskeriet efter voldsomme prisstigninger på brændstof. Vi støtter fra DSA's side, at der gives prioritet til hurtigt at iværksætte indsatser i programmet, der kan afhjælpe krisen i fiskeriet, lyder det bl.a. i høringssvaret fra DSA.

Uden en hurtig og prioriteret hjælp til fiskeriet kommer Danmarks vigtige eksport af fersk fisk i fare.

- Forhåbentlig ser vi frem mod en normaliseret situation, men bringes fiskeriet helt i knæ under det nuværende voldsomme omkostningspres, vil det afføde en alvorlig og uoprettelig skade for hele forsyningskæden, herunder også vores værdifulde eksport af fersk fisk på markederne i EU syd for den danske grænse. En sådan indsats under programmet bør tildeles højeste prioritet og bør iværksættes hurtigst muligt, skriver DSA i høringssvaret.

 

 

Flere Nyheder