Kjeldsen vil ind i norsk fiskeri

Henning Kjeldsen må ikke få lov til at starte fiskeri op i Norge for de lokale myndigheder
af Louise Svane Pedersen
31 aug 2022

Henning Kjeldsen har startet et norsk rederi, Hebjar Holding AS, men dommen fra byretten i Holstebro spænder ben for drømmen om et norsk fiskeeventyr. I hvert fald er den danske fisker nægtet at købe fartøjer og kvoter i Norge af det lokale fiskeridirektorat. Det skriver fiskeribladet.no.

- Efter vores vurdering vil brug af stråmænd for at tilegne sig fiskekvoter være et alvorligt brud på grundlæggende regler efter norsk lovgivning. Almene fiskeri- og samfundsmæssige hensyn gør, at man er forsigtig med at tillade udenlandske ejere med en dårlig historik i at eje andele i norske fiskefartøjer, skriver Fiskeridirektoratet i deres begrundelse for at afvise Henning Kjeldsen ønske om at købe sig ind i norsk fiskeri.

Den danske fisker har valgt at klage over afvisningen fra Fiskeridirektoratet. Han har derfor hyret den norske advokat Richard Bjerk fra advokatfirmaet Wikborg Rein. Klagen over Fiskeridirektoratets beslutning er nu sendt videre til Nærings- og fiskeridepartementet i Norge.

 

Henning Kjeldsen har startet det norske rederi Hebjar Holding AS sammen med fiskerne og rederne Bjørn Kjellby og Arild Ludvigsen i marts i år. Kjeldsen har 40 procent af aktierne og de to andre 30 procent hver.

Læs mere om:

Flere Nyheder