Lokalformand fylder 60 år i dag

For femte gang i år kan Fiskeri Tidende ønske tillykke med de 60 år. Denne gang er det til formanden for Hanstholm Fiskeriforening Jan N. Hansen
af Louise Svane Pedersen
02 dec 2022

Formanden fra det nordvestjyske er egentlig slet ikke fra Thy, men fra Ejby på Fyn. Det var lidt tilfældigheder der gjorde, at en ung Jan N. Hansen kom til Hanstholm.

Det hele startede med, at han som 15-årig gerne ville prøve fiskeriet af i en skolepraktik, og derfor fik mulighed for at komme ombord på T 285 Susan Vendelboe, der var ejet af Gunnar Vendelboe, i starten af 1978.

Opholdet i Hanstholm kom til at vare fire uger i stedet for den planlagte enkelte uge, da vejret ikke gjorde det muligt for en ung Jan at komme på havet.

- Jeg blev så tilbudt fast hyre 1. januar 1979 på Susan Vendelboe, og så mig aldrig rigtig tilbage, fortæller den runde fødselar om dengang, hvor han blev så bidt af fiskeriet, at han aldrig kom videre.

Gået permanent i land

I 2002 blev Jan N. Hansen medlem af bestyrelsen i Hanstholm Fiskeriforening, og kort tid efter blev han gjort til næstformand. Allerede i marts 2003 vælges han som foreningens nye formand, hvilket han har været siden.

For nogle år siden solgte Jan N. Hansen sit sidste fartøj, HM 635 Karpak, og siden har han ikke investeret i et nyt.

- Der er ganske lidt jeg fortryder i livet, men jeg er da ked af, at jeg aldrig har fået en nybygning. Men sådan skulle det ikke være, forklarer han.

Nu hvor der ikke bruges tid på at være på havet eller være reder, så fokuserer Jan N. Nielsen sin tid på at være formand i Hanstholm og som medlem af DFPO’s bestyrelse og de mange udvalgsposter, der følger med der.

Derudover bruger den forhenværende fynbo sin tid sammen med sine børn og børnebørn.

Fiskeri Tidende og Danmarks Fiskeriforening ønsker Jan N. Hansen et stort tillykke med den runde dag.

 

Flere Nyheder