Lynæs Havn stævner bådværft

En sag om lukket vand og strøm er endt i en stævning af lokalt bådværft
af Louise Svane Pedersen
21 jun 2022

Lynæs Havn har stævnet det lokale bådværft for 70.000 kroner. Det skriver SN.dk

Årsagen til stævningen er, at havnekontoret og bådeværft har fælles el- og vandtilførsel til deres ejendomme. Bådeværftet har lejet sig ind på en kommunal grund, hvor de fælles rør og ledninger er ført igennem. Inde i værftet sidder de installationer, der lukker og slukker for vand og el.

Og slukke for vand og el, det gjorde ejeren af Lynæs Bådeværft, Peter Øvre, i januar 2021, hvilket betød, at der ikke var vand og strøm på det lokale havnekontor.

– Jeg havde gjort havnen opmærksom på, at der ville blive lukket for vandet på grund af muligheden for frostsprængninger af de rør, som løber helt fritlagt på værftet, og at der periodevis ville blive lukket for strømmen, mens vi renoverede el på værftet, udtaler Peter Øvre til SN.dk

Ifølge havnens formand, så var der hård frost i januar 2021, men Lynæs Bådeværft holdt forsyningerne af vand og el lukket indtil maj samme år.

Sagen er endt med, at havnekontoret har fået deres egen forsyning til vand og strøm installeret, så værftet ikke bare kan lukke og slukke efter forgodtbefindende fremover. Det er udgifterne til disse installationer, som havnen nu stævner værftet for.

Læs mere om:

Flere Nyheder