Museum i Skagen med 360 graders udsigt

Fisker Henning Kjeldsen og entreprenørvirksomheden Trigon vil bygge 10.000 kvadratmeter stort byggeri i Skagen
af Line Dalgaard Jensen
04 okt 2022

Et nyt og usædvanligt trækplaster er på vej til Skagen.

På kajpladsen ved siden af fiskeriauktionen er der planer om at bygge et maritimt museumsprojekt, Maskinrummet.

Bag byggeriet står Henning Kjeldsen samt A/S Trigon, som har indgået partnerskab om at opføre det 9.550 kvm store byggeri.

Med byggeriet får Maskinrummet, der åbnede i 2020 i en mindre hal på Jollevej i Skagen, langt mere plads til den omfattende samling af motorer og maritime effekter, som knytter sig til fiskeriet som erhverv. Samlingen rummer også andet: En større knallertsamling, veteranbiler, modelskibe, flaskeskibe samt værktøj, udstyr og instrumenter.

Bygningerne rejser sig i op til fire etager, og foruden selve museet og et arbejdende værksted kommer det til at huse både en forretningsarkade og øverst en tagterrasse til alle årstider. På tagterrasse er der mulighed for events, konferencer og en restaurant, der byder på 360 graders udsigt over de to have, der omkranser Skagen.

- Det er et projekt, der for alvor får sat Skagen på landkortet som helårsdestination, både med Maskinrummet, som på kort tid er blevet en massiv attraktion, og med den nye Rooftop, som Skagen har manglet, siger Mikkel Mørk Westergaard, der er adm. direktør i A/S Trigon, i pressemeddelelsen.

Byggeriet forventes klar i foråret 2024.

Læs mere om:

Flere Nyheder