Nu er byggeriet af Lynetteholm officielt sat i gang

Det første spadestik til den kunstige ø i København er taget, men det har ikke været uden protester
af Louise Svane Pedersen
17 jan 2022

Det første officielle spadestik til det udskældte københavnske byggeprojekt Lynetteholm er nu foretaget. Det foregik mandag d. 17. januar i København ved deltagelse af transportminister Benny Engelbrecht (S), Københavns overborgmester Sophie Hæstrup Andersen (S) og administrerende direktør for By & Havn, Anne Skovbro.

Lørdag d. 15. januar deltog omkring 100 både i en sejlende demonstration mod det nye store byggeprojekt. Den flydende protestmarch startede ud fra Ocean Kaj ved Københavns Havn og sejlede ned til Fisketorvet, hvorefter de mange fartøjer vendte og sejlede tilbage igen.

Demonstrationen tog godt og vel halvanden times tid og førte de deltagende fartøjer under både Knippelsbro og Langebro, der begge måtte åbne op for de mange demonstranter to gange – til stor irritation for trafikken på land.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Louise Svane Pedersen

Til den officielle ceremoni mandag var der også mødt demonstranter op. De stod med skilte og kom med protestråb, hvor de ytrede deres utilfreds mod det store byggeprojekt. En enkelt kvinde hoppede ifølge lokale medier ind i det område, hvor det første spadestik skulle tages. Politiet måtte fjerne kvinde inden transportministeren kunne erklære byggeriet af Lynetteholm for igangsat.

Lynetteholm bliver en kunstig ø, der får placering på området mellem Refshaleøen og Nordhavn. Øen skal give plads til omkring 35.000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser. Det er planlagt, at den kunstige ø skal stå færdig om godt og vel 30 år.

Inden at der kan bygges på Lynetteholm skal der graves slam og andet op fra havbunden, så der kan skabes et solidt fundament. Denne slam skal spredes ud over havbunden i Køge Bugt.

Flere Nyheder