Nu skal der bygges på Stejlepladsen

I sidste ende lykkedes det ikke kritikere at få medhold i klage over lokalplan og miljøvurderingen af byggeri på Stejlepladsen
af Louise Svane Pedersen
12 jul 2022

Omkring 550 nye boliger skal bygges på Stejlepladsen i Sydhavnen i København.

I en lang periode har kritikere af byggeriet forsøgt at få det bremset - blandt andet ved at klage til Planklagenævnet over både miljøvurdering og lokalplan for byggeriet. Det skriver dknyt.dk

Kritikerne frygter nemlig, at byggeriet vil være ødelægge for miljøet. Samtidig mener de, at der ikke er tilstrækkeligt med undersøgelser af, hvad byggeriet vil få af konsekvenser for dyre- og fugleliv i området.

Derudover er Stejlepladsen stadig en del af den aktive fiskerihavn i Sydhavnen. Området bruges af de lokale bundgarnsfiskere til tørreplads for deres net.

Kan ikke ændres

Til trods for klager og protester, så bliver det omstridte byggeri nu til noget, da Planklagenævnet har afgjort, at der ikke kan gives medhold i klager over Københavns Kommunes miljøvurdering eller over den lokalplan samt kommuneplantillæg, der blev vedtaget i Borgerrepræsentationen sidste år. Afgørelsen er endelig og kan ikke klages over i andre instanser.

Overvejer at stævne

Foreningen Fiskerihavnens Venner har sammen med Danmarks Naturfredningsforening har fra starten været store kritikere af byggeprojektet. Fiskerihavnens Venner overvejer nu, om man skal stævne Planklagenævnet for afgørelsen.

- Vi mener stadigvæk, at det er et stort demokratisk problem, at kommunen kan bryde loven på denne måde. Derfor vil vi hen over sommeren overveje, om vi vil stævne Planklagenævnet for denne afgørelse. Det kommer an på om vi har / kan skaffe de fornødne ressourcer (menneskelige såvel som økonomiske), skriver Hanne Annette Petersen fra Fiskerhavnens Venner på Facebook.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder