Nye redningsbåde forsinkes for tredje gang

Udbuddet af nye redningsbåde til den jyske vestkyst skal gå om for tredje gang, oplyser forsvarsministeren på et samråd
af Svend Boye Thomsen
07 sep 2022

Otte år er der gået, siden Folketinget i 2014 afsatte et trecifret millionbeløb til indkøb af nye redningsbåde til en række redningsstationer på vestkysten.

På trods af dette har man endnu ikke fundet en leverandør til redningsbådene, og flere af redningsbådene er nu så gamle og i så dårlig stand, at man har været nødt til at tage dem ud af drift.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) var derfor i samråd tirsdag for at forklare sig i sagen, og han indledte med at fortælle, at redningsbådene nu bliver yderligere forsinket.

Redningsbådene blev første gang sendt i udbud i 2017. Dette udbud blev annulleret få måneder efter. I 2018 kom redningsbådene i udbud for anden gang, og igen blev udbuddet annulleret. Senest blev redningsbådene sendt i udbud i december 2020, et udbud man nu også har valgt at annullere.

Ifølge ministeren skyldes det kompleksitet i lovgivningen og et stort fokus på sikkerhed.

Morten Bødskov sagde på samrådet, at det nye udbud forventes klar i løbet af efteråret.

Det var Venstres folketingsmedlem i Vestjyllands Storkreds, Mads Fuglede, der havde kaldt ministeren i samråd.

Han spurgte flere gange ind til, om der kan gøres noget for at fremskynde processen, men det så ministeren ikke nogen mulighed for, fordi man ikke vil gå på kompromis med de store krav til sikkerhed på redningsbådene.

De redningsstationer, som venter på nye redningsbåde på vestkysten, er Esbjerg, Hvide Sande, Thyborøn, Hanstholm og Hirtshals.

Læs mere om:

Flere Nyheder