Regeringen præsenterer ny handlingsplan for fødevareklyngens eksport

Fredag kl. 9:00 præsenterer fødevareminister Rasmus Prehn og udenrigsminister Jeppe Kofod en ny handlingsplan for fødevareklyngens eksport til de g...
af Louise Svane Pedersen
08 sep 2022

En kombination af bl.a. Brexit, COVID-19 og krigen i Ukraine har sendt voldsomme rystelser gennem de globale markeder og skabt stor usikkerhed. Mange lande tænker i højere grad i national selvforsyning, hvilket udfordrer dansk eksport. Det gælder ikke mindst på fødevareområdet. Men det skaber også muligheder.

Det kalder på en styrket indsats for danske eksportmuligheder i fremtiden. Derfor præsenterer regeringen nu en ny handlingsplan for fødevareklyngens eksport til de globale markeder. Den danske fødevareklynge har nemlig en unik mulighed for at bidrage til at løse de globale udfordringer med effektive, bæredygtige og innovative løsninger. Sådan skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse om fredagens præsentation af en handlingsplan.

- Fødevareklyngen leverer både sunde og sikre produkter til hele verden - og det skal de blive ved med på trods af stor usikkerhed på de internationale markeder. For det spiller en vigtig rolle for både vækst og beskæftigelse i Danmark. Derfor ønsker vi fra regeringens side med den her handlingsplan at bringe Danmarks styrkeposition på eksport af fødevarer endnu stærkere i spil til gavn for både fødevareklyngen, dansk vækst og beskæftigelse og grøn omstilling på globalt plan, lyder det fra fødevareminister Rasmus Prehn.

Lanceringen af handlingsplanen vil finde sted 9. september fra 9:00 – 10:45 på Carlsberg Museum.

Flere Nyheder