Skagen Havn er fortsat Danmarks største fiskerihavn

Værdien af de samlede landinger rundede 1 mia. i Skagen Havn i 2021. Havnen bevarer positionen som Danmarks største fiskerihavn
af Claus Kirkegaard
24 jan 2022

Skagen Havn fastholder sin position som Danmarks største fiskerihavn - både når det gælder landede mængder samt værdien af fisken. Det viser officielle tal for 2021 fra Fiskeristyrelsen. 

- Skagen Havn har entydigt en styrkeposition, der er med til at sikre og skabe værdi i dansk fiskeri. Set ud fra Fiskeristyrelsens officielle statistik for de samlede landinger i Danmark, viser tallene klart, at en stor del af værdien i dansk fiskeri skabes gennem fiskeindustrierne og landingerne i Skagen Havn, siger havnedirektør Willy B. Hansen ifølge Skagen Havns hjemmeside.


Tæt på rekord

På trods af at 2021 ikke blev et godt år for dansk fiskeri, er Skagen Havn alligevel meget tæt på at tangere omsætningsrekorden fra 2019 på værdien af de landede fisk. 

Fiskeri er havnens kerneområde og en del af både havnens og Skagen bys DNA.

Strategisk vil Skagen Havn fortsat fastholde et stærkt fokus på fiskeriet og med de nye faciliteter på Etape 3 og kapacitetsforøgelsen med nye kajmeter, har Skagen Havn nu væsentligt bedre plads til større pelagiske fiskefartøjer.

Samtidig er de nye landstrømsfaciliteter, der er etableret og målrettet blandt andet mod større fiskefartøjer, blevet taget rigtigt godt imod fra kunderne i fiskerisektoren.

Samlede landinger i Skagen Havn

 

2021 Samlede landinger: 284.916.257 kg.
2021 Samlet værdi: 1.036.446.449 kr.

Læs mere om:

Flere Nyheder