Skoleelever skal lære om ressourcerne i havet

Havet omkring Danmark er et skatkammer af bæredygtige, sunde fødevarer
af Claus Kirkegaard
31 mar 2022

Madfrahavet.dk er nyt undervisningsmateriale, der skal lære skoleeleverne om det spisekammer, der er lige udenfor døren.

Havet er et spisekammer, der kan være med til at afbøde nogle af de udfordringer, verden står overfor i forhold til at brødføde en stadig stigende befolkning. Det skriver Esbjerg Ugeavis.

Der er mange ressourcer i havet, sunde og bæredygtige proteiner, men Danmark er som nation ikke en særlig stor fiskespisende nation. På trods af, at vi er en dygtig fiskeri-nation. 

Et nyt undervisningsmateriale har netop set dagens lys. Det skal være med til at synliggøre de muligheder og perspektiver, der ligger i at udnytte havets ressourcer.

Materialet lægger der op til, at skoleelever igennem et undervisningsforløb får øjnene op for de muligheder og udfordringer, vi står overfor.

Undervisningsmaterialet blev præsenteret ved et arrangement på Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor der var debat og introduktion af materialet.

Det er blevet udarbejdet i et samarbejde mellem Fiskeri - og Søfartsmuseet, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Marine Ingredients Denmark, Dansk Akvakultur, Hedeselskabet og WSP.

Projektet er støttet af den Europæiske Hav- og Fiskerifond og har desuden også fået bidrag fra blandt andet Hedeselskabet.

Flere Nyheder