Søren Gade er den store joker i Vestjylland

Der bliver kamp om de borgerlige stemmer i Vestjyllands Storkreds, hvor flere store profiler opstillet
af Svend Boye Thomsen
05 okt 2022

Vestjylland har traditionelt været en af Venstres helt store højborge. Ved valget i 2019 fik Venstre fem mandater valgt i storkredsen.

Spørgsmålet er, om den tilbagegang, Venstre står til på landsplan, også vil ramme partiet i Vestjylland, og i så fald hvor meget.

For mens Venstre står til at gå markant tilbage i de landsdækkende meningsmålinger, er situationen den modsatte for Konservative, og partiets formand Søren Pape Poulsen er opstillet i Viborg, som er en del af Vestjyllands Storkreds.

Konservative fik ved valget i 2019 to mandater i Vestjyllands Storkreds, og der er gode chancer for, at partiet går frem til tre mandater i Vestjylland ved valget i år.

Indtil for nylig så Venstre ud til at kunne blive ramt af, at partiet har mistet sine to største profiler fra sidste valg, Inger Støjberg og Kristian Jensen, men for nylig meddelte partiet, at Søren Gade stiller op i Vestjylland.

Søren Gade er en meget populær mand i Vestjylland, og han forventes at få et rigtig godt valg.

Foruden Søren Gade har Venstre to kandidater opstillet, som også er kendte ansigter i fiskerikredse.

Den ene er partiets tidligere fiskeriordfører Thomas Danielsen, som i dag er gruppeformand for Venstre.

Den anden er Mads Fuglede, der er opstillet i Ringkøbing-Kredsen.

Mads Fuglede har i flere sammenhænge markeret sig i fiskeridebatten. Han har blandt andet været blandt fortalerne for, at man bør yde brændstofstøtte til fiskeriet på grund af de meget høje priser på dieselolie, og han havde for nylig forsvarsministeren i samråd i sagen om de nedslidte danske redningsbåde.

Både Thomas Danielsen og Mads Fuglede vurderes at have gode chancer for at blive genvalgt.

Læs mere om:

Flere Nyheder