Stationsledere stopper på vestkysten

Villy Jakobsgaard i Thyborøn og Lorentz Lauridsen i Hvide Sande har begge besluttet at gå på pension

Efter mange års tro tjeneste har både Villy Jakobsgaard, der er stationsleder i Thyborøn, og Lorentz Lauridsen, der er stationsleder i Hvide Sande, besluttet at gå på pension.

Det skriver Lemvig Folkeblad og Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

67-årige Villy Jakobsgaard kan den 1. december fejre 40-års jubilæum på redningsstationen i Thyborøn, inden han stopper ved årets udgang. Han har været leder af redningsstationen de sidste 23 år.

– Jeg ville gerne have jubilæet med, og jeg ville også gerne have det nye redningsskib med, men nu ser det ud til, at de nye skibe er udskudt og ligger langt ude i fremtiden, siger Villy Jakobsgaard til Lemvig Folkeblad.

66-årige Lorentz Lauridsen har været leder af redningsstationen i Hvide Sande i 28 år.

– Jeg har været glad for arbejdet. Jeg kommer til at savne både det og kollegaerne. Mit job har været en livsstil, og man skal være klar til at smide, hvad man står med, når alarmen går. Det er bestemt en fordel af være godt gift, siger Lorentz Lauridsen til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...