Thyborøn Havn: Fornuftigt regnskab trods udfordrende år

Trods et udfordrende år på fiskeriet aflægger Thyborøn Havn et fornuftigt regnskab for 2021
af Claus Kirkegaard
24 feb 2022

2021 blev endnu et år med god omsætning og et tilfredsstillende resultat, selvom der var udfordringer for alle dele af fiskeriet i 2021. Thyborøn Havn kom ud af 2021 med en omsætning på 43,5 mio. kr., hvilket havnen betegner som tilfredsstillende, når man tager udfordringerne i 2021 i betragtning. Også resultatet for 2021 blev ganske tilfredsstillende med et overskud på 4,2 mio. kr. Det skriver Thyborøn Havn i en pressemeddelelse.

Regnskabet blev godkendt på bestyrelsesmødet d. 23. februar 2022.

- 2021 har budt på udfordringer for fiskeriet på stort set alle områder. Industrifiskeriet var udfordret af lave kvoter på både brisling og tobis, norsk farvand var lukket for konsumfiskeriet i hele 1. kvartal.  Til trods for det, så lander Thyborøn Havn et regnskab, hvor både omsætning og resultat ligger meget tæt på det, der var budgetteret med. En landingsværdi på 647 mio. kr. fisk er tilfredsstillende, når man tager fiskeriets udfordringer i 2021 i betragtning. Godsomsætningen ligger endnu engang meget højt med over 1,7 mio. ton over kaj i 2021, lyder det fra bestyrelsesformand Karl Kristian Bro.

 

Udvidelse mod syd

2022 er godt begyndt. Med uddybningen af havneindsejlingen i Thyborøn Kanal til 10 meters vanddybde, er en vigtig milepæl for Thyborøn Havns fremtid nået. Og i løbet af det næste halve år færdiggøres havnens hidtil største projekt, en havneudvidelse med et yderligere 170.000 m2 nyt stort areal mod syd og 220 nye kajmeter, etableret ved nyttiggørelse af materialet fra uddybningen af indsejlingen.

- Vi er rigtig glade for at være i mål med uddybningen af Thyborøn Kanal, som har været et ønske på Thyborøn Havn i mere end 10 år. Og vi er faktisk ret stolte af, at havnens solide økonomi gør det muligt at kombinere det med en havneudvidelse i form af nye arealer og kajanlæg, så vi fortsat kan tilbyde vores kunder plads til at vokse med udgangspunkt i Thyborøn, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder