Vil droppe byggeri af kunstig ø

Venstres hovedstads-ordfører vil skrinlægge Lynetteholm
af Louise Svane Pedersen
06 sep 2022

Anlægget af den nye kunstige ø i Københavns Havn, Lynetteholm, skulle løse en række problemer med mangel på boliger, løse trafikalt kaos samt sikre landets hovedstad mod flodbølger og være en klimasikring.

Men den kunstige ø har, siden første spadestik blev til taget, primært kun skabt flere problemer end den har løst.

Det har nu fået Venstres ordfører for hovedstaden, Anne Rasmussen, til at gå imod partilinjen, da hun mener, at byggeriet af Lynetteholm nu skal stoppes. Det skriver Berlingske.

- Jeg ved godt, at det er det længste skud, men jeg mener, at det er det eneste rigtige at gøre, siger Anne Rasmussen til avisen og fortsætter:

- Det bliver aldrig en demokratisk proces. Og det kommer til at skabe mindst lige så mange problemer for København, som det siges at skulle løse. Jeg er imod Lynetteholm.

Tilbage i juni blev det besluttet, at de 2,5 millioner tons slam, der blev gravet op fra havbunden i Københavns Havn ikke længere skulle klappes i Køge Bugt, da der var for mange problematikker i forbindelse med klapningen. Selve opgravningen af havbunden har også skabt problemer i København, da gråt skum har dækket vandoverfladen omkring hovedstaden.

Anlægget af Lynetteholm blev præsenteret på et stort pressemøde i 2018, hvor daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og daværende overborgmester i København Frank Jensen, fortalte begejstret om den kunstige ø, der skulle stå færdig i 2070 – men som nu ønskes skrinlagt hovedstadsordføreren for Venstre på Christiansborg.

Læs mere om:

Flere Nyheder