Fiskere sparer brændstof med Eco Craft fra Addinol

Hvis man skifter til motorolien Eco Craft fra Addinol, kan motoren gå 25-30 procent flere timer, inden olien skal skiftes
af Svend Boye Thomsen
20 nov 2023

Flere og flere danske fartøjer går over til at bruge motorolien Eco Craft fra Addinol.

For man sejler markant længere på literen med motorolien, der kom på markedet for ti år siden, og som nu også er begyndt at vinde indpas i dansk fiskeri.

- Vi har set motorer, der har rundet 20.000 timer siden sidste olieskift. Man vil typisk kunne sejle 25-30 procent flere timer med Eco Craft, inden olien skal skiftes, hvis man sammenligner med en traditionel motorolie, siger Svend Eskildsen, der er medejer af Addinol Danmark.

Dertil kommer, at man ved at skifte til Eco Craft kan opnå en brændstofbesparelse på op til 6 procent.

- En liter marinediesel udleder 3,2 kilo CO2, så der er tale om en betragtelig reduktion i CO2-forbruget, og selv om man måske ikke mærker det lige nu og her, så bliver det også til mange penge, man sparer på sigt, siger Svend Eskildsen.

Eco Craft findes både i en SAE 30- og SAE 40-udgave samt i en 1040- og en 1540-udgave.

- Vi har leveret til stort set alle de typer af motorer, der findes, og vi får rigtig god feedback fra kunderne. De er meget glade for produktet. Der er omkring 50 fartøjer i Danmark, der sejler på vores olier, og det er en god blanding af store og små fartøjer, siger Svend Eskildsen.

Af eksempler på motorer, som Eco Craft er afprøvet på, kan nævnes Wärtsilä 26 og 32, Caterpillar 3606 og 3608, Deutz 645 og 628, ABC 6 og 8, Mitsubishi, Volvo Penta og Scania.

- Vi har efterhånden mange tusinde timers test af olien, fordi den efterhånden har været brugt i en del år, ikke bare i fiskeriet, men også i andre brancher. Foruden, at man sejler længere på literen og sparer brændstof, er tilbagemeldingen fra kunderne, at deres motorer er renere, når der bruges Eco Craft, end når de bruger en traditionel motorolie, siger Svend Eskildsen.

Addinol blev grundlagt i Tyskland helt tilbage i 1936, og virksomheden har produceret marineolie siden midten af 1980´erne.

Addinol Danmark åbnede for syv år siden og hører hjemme i Esbjerg, hvorfra virksomheden servicerer kunder i hele landet inden for en lang række brancher, herunder fiskeriet, søfarten, landbruget og industrien.

Foruden motorolie forhandler virksomheden også olier til f.eks. gearkasser, hydraulik, spil og lignende.

Flere Nyheder