Forening køber fiskehuse i Rudkøbing for 1 krone

Forening ønsker at redde de gamle fiskehuse, som er en vigtig del af dansk maritimkultur
af Line Dalgaard Jensen
23 maj 2023

David Jørgensen er frontmand i en forening, der vil redde de gamle fiskehuse i Rudkøbing.

Det skriver Fyens.dk

Foreningen har fået lov til at købe fiskehusene for 1 kr., og 23. maj bliver der afholdt stiftende generalforsamling for foreningen, som herefter overtager ansvaret for fiskehusene.

David Jørgensen er gået ind i sagen, fordi familien, hvor der tidligere har været en lang række erhvervsfiskere, har haft et fiskehus siden 1910. Og så er det samtidig et stykke dansk maritimkultur, som han gerne vil være med til at bevare. 

- Den maritime kulturarv er noget af det, som har defineret vores land, og fiskehusene her på havnen er helt unikke. De eksisterer ikke ret mange andre steder mere, og derfor synes jeg, det er vigtigt at bevare dem her i Rudkøbing, siger David Jørgensen til Fyens.dk:

- Havnene har jo været det, som bandt vores land sammen, og her spiller fiskehusene en vigtig rolle. Det var her, der var liv. Det var her, alle fiskere i byen klargjorde deres fangst, inden den skulle sælges, og det var her, fiskerne mødtes, når de kom i havn. Det er en vigtig del af Langelands kulturmiljø, og noget som vi ofte glemmer. Det syntes jeg er værd at bevare.

 

Flere Nyheder