René Christensen skal være branchedirektør og stopper i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse

Dansk Folkepartis næstformand René Christensen starter 1. februar 2023 som direktør for Dansk Akvakultur

Dansk Folkepartis næstformand René Christensen, der ikke blev genvalgt til Folketinget ved valget 1. november, har pr. 1. februar 2023 fået nyt job som direktør for Dansk Akvakultur, der er brancheforening for dambrug, havbrug og skaldyr/muslinge-farme og medlem af Landbrug & Fødevarer.

Her afløser han den mangeårige direktør Brian Thomsen.

Dermed forlader René Christensen nu Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

– Jeg har fået en utroligt spændende mulighed. Dansk Akvakultur er talerør for en meget spændende branche, der skaber udvikling i landdistrikterne og gør noget godt for klimaet. Foreningen tæller ca. 70 virksomheder, der alle ligger i landdistrikter, og det er en fødevareproduktion med et meget lavt klimaaftryk, siger René Christensen, der var medlem af Folketinget 2008-2022 og i 13 år var formand for Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

René Christensen, der ikke mindst er kendt som Dansk Folkepartis mangeårige finansordfører, har siden valget arbejdet som rådgiver for DFs folketingsgruppe, men han erkender, at det ikke er helt det samme som at sidde i Folketinget.

– Jeg er DF meget taknemmelig for at have fået mulighed for at fortsætte med at arbejde på Christiansborg, men jeg må erkende, at det ikke er det samme at læse aktstykkerne som selv at deltage i udvalgsmøderne. Samtidig har Dansk Folkeparti fået en rigtig god start i det nye folketing, så det er fint tidspunkt for mig at søge ud og prøve kræfter med noget andet end politik, siger René Christensen, der er uddannet automekaniker og har arbejdet i både autobranchen og som efterskolelærer, inden han blev politiker.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt udtaler om René Christensens jobskifte:

– Jeg er ikke overrasket over, at René Christensen er blevet headhuntet til en direktørstilling i det private, for René har i sine år i Folketinget vist både stærke lederevner og stor faglig kompetence. Jeg er glad for, at René bliver i Dansk Folkeparti. Jeg anser fortsat René som en central del af vores parti, en stærk god ven og god kollega, siger Morten Messerschmidt.

René Christensen fortsætter som byrådsmedlem og viceborgmester i Guldborgssund. Han afløses i DF’s hovedbestyrelse af Jan Herskov.

Svendborg vært for European Maritime Day 2024

Europas maritime samfund samles i Svendborg for at netværke, diskutere og udstikke fælles initiativer inden for maritime anliggender og en bæredygtig blå økonomi

Svendborg vært for European Maritime Day 2024

Europas maritime samfund samles i Svendborg for at netværke, diskutere og udstikke fælles initiativer inden...