Tænketank har politianmeldt to i RGS Nordic-sagen

Den anonyme tænketank GeoHav har meldt både en afdeling og en formand i Slagelse Kommune til politiet for sagen om spildevandsforurening i Agersø Sund
af Louise Svane Pedersen
19 jan 2023

Tænketanken GeoHav har politianmeldt Slagelse Kommunes Center for Miljø-, Plan- og Teknik og kommunens formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalg for i forbindelse med deres arbejde i den såkaldte RGS Nordic-sag.

Sydsjællands og Lolland- Falsters Politi har bekræftet overfor Fiskeri Tidende, at politikredsen har modtaget en anmeldelse 16. januar 2023.

I anmeldelsen står der, at GeoHav politianmelder Slagelse Kommunes Center for Miljø-, Plan- og Teknik for at sikre bortskaffelse af spildevand fra minimum 1.223.748 ton modtaget forurenet processpildevand ved at i perioden 1. januar 2018 til 31. december 2021 have tilladt virksomheden RGS Nordic A/S’ udledning af 3.933.093 kubikmeter spildevand til Agersø Sund.

GeoHav skriver i deres anmeldelse af Slagelse Kommunes formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, at denne er blevet politianmeldt i henhold til Miljøbeskyttelseslovens § 68 samt Straffelovens § 196 stk 2 for i behandlingen af revurderet miljøgodkendelse til virksomheden RGS Nordic A/S i perioden 27. august 2022 til 9. januar 2023 ikke at have foranlediget Klima og Miljøforvaltningens fravigelse af bestemmelserne i BEK 1433 af 21. november 2017 samt BEK 1625 af 19. december 2017. 

Hvem og hvad, der står bag GeoHav vides ikke, da denne tænketank er anonym. Ifølge Tænketanken GeoHavs hjemmeside, så anser de sig selv som whistleblowere, og at forklarer samtidig, at medlemmerne forsøger at være for det danske miljø, hvad Anonymous er for internettet. De skriver også, at GeoHav derfor opererer i størst mulig hemmelighed med egenhændigt at efterforske sager med et primært fokus på havmiljø.

Læs mere om:

Flere Nyheder