30.000 tons fiskerester mangler akut ejermand

Med lukningen af minkfarme er restprodukter fra fiskeindustrien blevet hjemløse. Det plejer at blive til foder
06 nov 2020

Hvert år leverer fiskeindustrien 30.000 tons restprodukter til minkfoderproduktionen.

Derfor står fiskeindustrien også i en svær situation, efter at det blev meldt ud, at landets mink skal aflives, og branchen er trængt i knæ.

- Vi har indtil mandag til at finde alternativ afsætning af årligt 30.000 tons fiskeprodukter. Det er en stor udfordring, og vi arbejder lige nu på højtryk, siger Poul Melgaard Jensen, direktør i brancheforeningen Danish Seafood Association til Nordjyske Stiftstidende.

 

Alternative løsninger

I alt 25-30 danske fiskefabrikker er berørt af situationen.

I Danish Seafood Association arbejder de på flere alternative løsninger. Ingen af dem er endnu bekræftet, og derfor ønsker direktøren ikke at oplyse, hvor fiskeresterne skal køres hen.

- I sidste ende kan restprodukter fra fisk brændes af, men det vil være en trist løsning ud fra en ressourcemæssig betragtning, siger Poul Melgaard Jensen.

Hos Hesselholt Fisk Eksport i Hanstholm, som plejer at levere biprodukter til minkene, arbejder man også på en løsning.

Hos FF Skagen har man i mange år leveret Østersø-brisling til minkbranchen, dog vil man her kunne bruge brisling til produktionen af fiskemel og olie.

 

Føler med minkbranchen

Minkbranchen er altså en vigtig afsætningskanal for biprodukter for fiskeindustrien.

Der har været et godt og tæt samarbejde.  

- Vi har i rigtig mange år haft et godt samarbejde med minkbranchen, og vi føler virkelig med branchen i den her situation, som ingen har kunnet forudsige, lyder det fra Poul Melgaard Jensen.

Læs mere om:

Flere Nyheder