Alle fiskekasser fra Strandby, Skagen og Hirtshals vaskes nu på Hirtshals Havn

Langt hurtigere end forventet er der kommet godt gang i det nye kassevaskeri
13 jan 2020

Langt hurtigere end forventet er vask af fiskekasser i Nordjylland blevet samlet i Hirtshals Fiskeriforenings nye kassevaskeri på Hirtshals Havn. Det oplyser Hirtshals Havn på deres hjemmeside.

Det nye kassevaskeri i Hirtshals blev sat i drift den 2. juli 2019 efter opførelse af en ny hal og installation af et nyt højeffektivt kassevaskeanlæg. Det nye kassevaskeri har givet fiskeriet i Vendsyssel en opgradering i forsyningen af rene fiskekasser.

- Det er selvfølgelig med en vis stolthed, vi kan melde ud, at vi nu har samlet al vask af fiskekasser fra de nordjyske fiskerihavne i Hirtshals. Da vi besluttede at investere i et nyt kassevaskeri og flytte til en ny kassevaskehal på Auktionskajen, var det vores håb, at vi på sigt kunne samle al vask af fiskekasser her i Hirtshals. Vores målsætning er dog blevet opfyldt langt hurtigere end vi havde forventet, siger formand for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen.

Der bliver samarbejdet mellem de nordjyske fiskeriforeninger og "Pack&Sea" om at optimere og effektivisere logistikken omkring fiskekasserne og den daglige vask af disse.

- Der er indgået en aftale mellem fiskeriforeningerne i Nordjylland og fiskeriforeningernes fælles kasseselskab "Pack&Sea" om at samle vask af kasser i Hirtshals. Det betyder, at vi fra udgangen af december i det forgangne år har vasket alle fiskekasser fra Skagen, Strandby og Hirtshals i Hirtshals, siger Niels Kristian Nielsen.

Hirtshals Havn er på auktionsfisken den største af de tre nordjyske fiskerihavne, og derfor er det strategisk og transportmæssigt mest optimalt at vaske fiskekasserne i Hirtshals. Hirtshals Fiskeriforenings nye kassevaskeanlæg har en kapacitet på 800 kasser i timen og er placeret i en ny hal på 1.000 m², der er opført som en udvidelse af FiskeTerminal Hirtshals.

- Vi sætter alle kræfter ind på at yde den bedst mulige service over for alle, som vi skal forsyne med rene fiskekasser - og det er uafhængigt om det er i Skagen, Strandby eller Hirtshals. Alle skal have den samme service, og det skal samtidig være den bedst mulige service, forsikrer formanden for Hirtshals Fiskeriforening.

Læs mere om:

Flere Nyheder