Bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

I dag bliver hovedparten af restprodukter fra rejeproduktion ikke anvendt. Det skal nyt projekt lave om på
af Claus Kirkegaard
04 dec 2019

Teknologisk Institut står i spidsen for et nyt samarbejde, der skal sikre en grøn og bæredygtig ressourceudnyttelse af restprodukter fra rejefangst. Slutproduktet bliver sunde og bæredygtige godbidder til hunde, skriver netmediet Food-Supply.dk.

Launis A/S, Nordic Seaweed Feed ApS og grossisten Sunde Godbidder er gået sammen med Teknologisk Institut og Ingeniørhøjskolen Aarhus universitet om projektet, der skal omdanne restprodukterne fra rejeproduktionen til sunde hundegodbidder. Projektet går under navnet ’Shrimp Bite’.

Fra restprodukt til hundegodbidder
I Danmark bliver der genereret tonsvis af rejeskaller, der udelukkende anvendes til biogasproduktion, eller minkfoder. Formålet med projektet er derfor at undersøge muligheden for at kunne udvikle en bioforarbejdningsproces til bæredygtig ressourceudnyttelse af rejer.

I samarbejdet vil Teknologisk Institut forsøge at kombinere bioforarbejdet tang med den kitinholdige biomasse, som findes i rejeskaller. Kombinationen vil resultere i sunde og bæredygtige hundegodbidder, der opfylder kravene for petfood og bidrager til dyrenes sundhed via de bioaktive indholdsstoffer.

Læs mere om:

Flere Nyheder