Bornholm Fisk skærer ned

Bornholm Fisk er nødsaget til at opsige medarbejdere p.g.a. den katastrofale udvikling i fiskeriet
af Line Dalgaard Jensen
30 sep 2019

Med afsæt i de stærkt reducerede fiskekvoter og landinger af fisk, er vi desværre nødsaget til at lukke administrationen i Bornholm Fisk pr. 30.4.2020, samt opsige medarbejdere.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Bornholm Fisk, O.V. Jørgensen og E. Espersen.

Bornholm Fisk vil stadig modtage fisk på Bornholm efter 1.5.2020 samt servicere Bornholm Fisks leverandører på Bornholm i fremtiden.

Men fiskerne på Bornholm vil ikke kunne lande hele døgnet og forvente samme service som i dag. Det er vigtigt, at fiskerne sammen med Bornholm Fisk er indstillet på forandringen og vil samarbejde, således at der i mange år fremover kan fastholdes modtagelse på Bornholm. Selv med de meget begrænsede landinger der er set i 2019 og må forventes de kommende år, hvis ikke politikerne tager fat på problemerne i Østersøen.

På baggrund af den triste udvikling i fiskeriet på Bornholm har A/S O.V. Jørgensen Holding valgt af sælge, deres andel af Bornholm Fisk pr. 30.9.2019. A/S O.V. Jørgensen Holding tegnes i dag, af Henrik Mikkelsen, Peter Kanstrup Grav og Ole V. Jørgensen. Køberen er A/S O.V. Jørgensen - Hundested Fiskeexport ved Mette Lizzi Jørgensen og Ole V. Jørgensen. A. Espersen Bornholm bibeholder deres ejerandel på 50% af virksomheden og forbliver som medejere i Bornholm Fisk sammen med de nye ejere.

- Vi håber at vores kunder og leverandører vil have forståelse for denne udvikling, og samtidig bakker op om, at vi finder en vej fremad. A. Espersen og O.V. Jørgensen tror på en fremtid for Bornholms fisk og for fiskeriet på Bornholm, skriver virksomhederne.

De står selvfølgelig til rådighed for spørgsmål, der skulle opstå som følge af den nye situation.

Læs mere om:

Flere Nyheder