Daginstitutioner sætter for lidt fisk på menuen

DTU Fødevareinstituttet anbefaler flere fisk i børnehaver og vuggestuer
af Line Dalgaard Jensen
16 okt 2019

Når lille Ida, Oliver og William spiser frokost i børnehaven, så skal den være sund – bl.a. med fisk på menuen.

Desværre halter det med både fisk og andre sunde fødevarer, viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. Der er plads til forbedringer, skriver www.mejeri.dk og har de gode forslag parat, bl.a. mælk. 

Men selvfølgelig også fisk, fremhæver DTU Fødevareinstituttet og anbefaler vuggestuer og børnehaver at blive bedre til at servere fisk. Andre gode ideer er bælgfrugter og æg.

- Vi er klar over, at Rom ikke blev bygget på én dag, og det tager tid at implementere principperne i de enkelte madplaner. Undersøgelsen er gennemført ganske kort tid efter, at vi udgav vores guide. Men den viser, at daginstitutionerne har et godt udgangspunkt for at følge vores anbefalinger, siger Fie Nehammer fra Fødevarestyrelsen. 

Læs mere om:

Flere Nyheder