Dansk rensemaskine til rødspætter er klar til fiskerne

Og den kan rense 40 rødspætter i minuttet
af Line Dalgaard Jensen
03 jan 2019

Kroma A/ og Hvide Sande Skibssmedie A/S har udviklet en ny maskine til rensning af rødspætter.

- Nemlig en maskine, som renser lige så effektivt, som fiskerne selv og med et slutprodukt, som er ensartet og som lever op til de krav, der stilles fra fiskeopkøbernes side til en rødspætte af høj kvalitet, siger direktør Ivan Kristensen, der de seneste fire år har arbejdet med at skabe den helt rette maskine.

 

40 rødspætter i minuttet

Maskinen forventes primært at blive solgt til fiskere i Danmark og Holland.

- Det er to store markeder for fiskeri efter rødspætter. Alene Danmark og Holland sidder jo på 60 – 70 procent af den samlede kvote for fiskeri efter rødspætter, så der ligger helt sikkert et stort marked og venter. Vinder rensemaskinen først indpas, hos nogle fiskere i de forskellige havne, er der ingen tvivl om at, mange andre vil følge efter. Med en kapacitet på 40 rødspætter i minuttet, er der tale om en hurtig og effektiv renseproces. Desuden bortelimineres en monoton arbejdsgang for fiskeren på dækket, lyder det fra de to samarbejdspartnere Ivar Kristensen og Kristian Krogh.

Den nye rødspætterenser bliver testet. Foto: Nancy Frich

Salg og installering

Det vil være firmaet Kroma A/S i Skive, som vil forestå fremstillingen og salget af rødspætterenseren medens det vil være Hvide Sande Skibssmedie, som vil tage sig af alt det praktisk omkring opsætning og installation på fartøjerne.

Det forventes at, være fartøjer over de 20 – 25 meter, som vil være potentielle købere af rensemaskinen.

Rensemaskinen blev demonstreret i Hvide Sande før jul. Fiskerne roste dens snit og effektivitet. Foto: Nancy Frich

Flere Nyheder