Danske leverandører slår et slag for bæredygtig akvakultur

29 danske leverandører er at finde på messen Aqua Nor. Bl.a. med en ny pumpe
02 jul 2019

De danske virksomheder leverer gode og langsigtede løsninger, der understøtter akvakultur-industrien i at blive mere og mere bæredygtige.

Og efter sommerferien er 29 af leverandørern netop at finde på den internationale messe Aqua Nor i Trondheim Spektrum. Det er fra den 20. august, hvor de vil være samlet i den danske pavillon, som er organiseret af Eksportforeningen.

Ifølge Martin Winkel, leder af Fish Tech, Eksportforeningen viser de danske virksomheder på årets Aqua Nor en bred vifte af løsninger, som kan hjælpe akvakultursektoren med at bevæge sig mod mere bæredygtige løsninger:

- I øjeblikket oplever vi virkelig et skift på markedet med en industri, der fokuserer på at udvikle mere bæredygtig produktion, samtidig med at den stadig kan imødekomme den stigende efterspørgsel på opdrættet fisk. Det giver et stort potentiale for danske leverandører, der er frontløbere inden for udvikling af ny teknologi med stærkt fokus på løsninger af høj kvalitet, omkostningseffektivitet og bæredygtighed. 

 

Voksende interesse for langvarige løsninger

En af de danske leverandører, der udstiller hos Aqua Nor 2019, er Lykkegaard A / S, der er specialiseret i pumper til både hav- og land. 

Lykkegaard er enig i, at der er stigende interesse og efterspørgsel på bæredygtige løsninger.

- Industrien har intensiveret sit fokus på miljøet, og vi oplever en stigende interesse for løsninger, der er stabile og varige. Markedet beder om løsninger, der kan repareres i stedet for at blive udskiftet, når de er slidt ud, siger Karsten Lykkegaard, adm. direktør, Lykkegaard A / S.

 

Ny pumpe

For at imødekomme kravene lancerer Lykkegaard verdens første højtydende korrosionsbestandig propelpumpe til aggressivt saltvand, som er en mangeårig og holdbar løsning: 

- Med vores nye pumpe, som er lavet af et ekstremt holdbart materiale, kan fiskeopdrætterne få en garanteret 100 procent korrosionsbestandig løsning og undgå fiskedød, siger Karsten Lykkegaard og fortsætter:

- Desuden holder pumperne i mange år, og de er nemme at betjene, fordi ingen elektriske motordele er under vand.

Propellerpumperne sikrer lavt energiforbrug og er en omkostningseffektiv løsning.

Læs mere om:

Flere Nyheder