Danskerne køber meget mere bæredygtig fisk og skaldyr

I december var hele 85% af alle solgte fisk og skaldyr i REMA 1000 fanget bæredygtigt eller opdrættet ansvarligt. Det er en milepæl
19 jan 2021

REMA 1000 kunne ved årsskiftet fejre en stor sejr: Discountkædens målsætning om, at 75% af omsætningen på fisk og skaldyr skulle være MSC- eller ASC-certificeret inden udgangen af 2020, blev her overgået med 10%.

- Vi har i de seneste tre år arbejdet med at få producenterne og fiskerne konverteret over til MSC- eller ASC-mærket. Oven i købet har vi fået al fersk laks ASC-certificeret fra udgangen af 2020, så nu er hele voresfaste sortiment på fersk fisk certificeret, fortæller kategorichef Jonas Garly Sørensen fra REMA 1000. 

 

Godt købmandskab

Også hos MSC har man kunnet se en stor stigning i salget.

- Vores tal viser, at REMA 1000s salg af MSC-mærkede varer voksede med 50% fra 2019 til 2020, fortæller Morten Fristrup, markedsansvarlig for MSC i Danmark. 

- REMA 1000 har arbejdet målrettet på at få flere og flere bæredygtige fisk og skaldyr i deres kølediske, frysere og på hylderne. Dermed giver de forbrugerne mulighed for at støtte de fiskere, der vælger at fiske bæredygtigt, siger han.

Kategorichef Jonas Garly Sørensen fra REMA 1000 fortæller, at udviklingen viser, at når danskerne får tilbudt et bredt udvalg af bæredygtig fisk og skaldyr, så køber de dem også.

- Det er godt købmandskab – og så understøtter det vores målsætninger om bæredygtighed i REMA 1000, siger Jonas Garly Sørensen.

 

Dagligvarebutikker er favorit fiskehandler

MSC’s store forbrugerundersøgelse fra foråret 2020 viser, at 80% af de danske forbrugere plejer at købe deres fisk og skaldyr i dagligvarebutikker. Halvdelen af de adspurgte udpeger REMA 1000 som deres foretrukne butik til at købe fisk og skaldyr i. REMA 1000 har også indført lidt mere usædvanlige ferske sæsonfisk, som f.eks. mørksej, kuller og kulmule med MSC-mærket.

- Når en butikskæde som REMA 1000 vælger at sælge nogle mindre populære danske arter med MSC-mærket, så er de og forbrugerne med til skabe forandringer under havoverfladen, fortæller Morten Fristrup. 

De danske fiskere er faktisk blandt de mest MSC-certificerede i verden, og en stor del af fiskene bliver eksporteret. 

- Når forbrugerne køber MSC-certificeret dansk fisk, så støtter de danske fiskeres arbejde med bæredygtighed og hjælper dem med at åbne op for nye markeder, siger Morten Fristrup.

Læs mere om:

Flere Nyheder