DM i østersåbning fejrer 25 års jubilæum

For 25. gang skal der kåres en vinder i østersåbning, når DM løber af stablen til oktober i Nykøbing Mors
af Claus Kirkegaard
15 maj 2019
Der er lagt op til den helt store fejring, når DM i østersåbning kan fejre sit 25 års jubilæum ved Østers- og Muslingepremieren den 11.-13. oktober i Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors.
 
Det sker med både DM i østersåbning, DM i champagnesabling og ikke mindst DM i østersgastronomi, når man markerer starten på østerssæsonen, skriver Ritzau.
 
- Vi er begunstiget af fantastiske skaldyr i form af østers, muslinger og hummer i vandet rundt om Mors. Og det har mange af landets førende kokke også fundet ud af, og derfor finder man også vores skaldyr i restauranter landet over. Vi vil gerne være med til at udbrede kendskabet endnu mere til delikatesserne fra Limfjorden, og derfor fejrer vi skaldyrene i den her weekend i oktober, fortæller Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).
 
Masser af oplevelser
Weekenden byder på masser af oplevelser for hele familien - madøre eller ej - store som små.
 
Man får mulighed for at følge hele processen fra fjord til bord. Man kan komme med ud og plukke sine egne østers, en af verdens førende skaldyrsproducenter Vilsund Blue slår dørene op og byder indenfor, der er skaldyrscirkus for børnene, Wine & Dine Gourmet middag med kun 120 pladser, DM i østersåbning, DM i champagnesabling og DM i østersgastronomi, hvor nogle af landets bedste kokke og tjenere dyster om titlerne ligesom publikum får mulighed for at smage masser af Limfjordsøsters og Limfjordsmuslinger.

 

Flere Nyheder