DSA-formand genvalgt på digital generalforsamling

Danish Seafood Association måtte som så mange andre afholde den årlige generalforsamling som en digital generalforsamling. Formanden blev genvalgt
af Claus Kirkegaard
23 jun 2020

- Vores eksport slog alle rekorder sidste år. Vi har aldrig før eksporteret fisk for så store værdier. Hele 27,8 mia. kr. eksporterede vi for. Også eksporten i februar i år var højere end sidste år, lød det blandt andet fra formand Peter Bamberger i den mundtlige beretning på den, grundet corona-krisen noget anderledes generalforsamling  i DSA - Danish Seafood Association, som blev afholdt digitalt mandag d. 22. juni. 

De gode tider kunne desværre ikke vare ved, og ved udbruddet af corona-pandemien, faldt eksporten af dansk fisk og skaldyr drastisk.

- Vi nåede lige at glæde os over den flotte eksport i 2019 og i februar i år. Så ramte corona-pandemien og har været et grundvilkår for os i tiden efter. Eksporten faldt med 250 mio. kr. i marts, og vi forventer større fald i april. Især virksomheder med salg til restauranter, hoteller og kantiner blev hårdt ramt, fortalte Peter Bamberger.

BREXIT

For eksportører af fisk og skaldyr har Brexit naturligvis en vis bevågenhed. Og formanden kom da også ind på emnet i sin mundtlige beretning.

- Fronterne er trukket skarpt op. Hvis der skal være frihandel, så skal vi også have fælles regler og standarder, siger EU. Men Storbritannien vil selv kunne bestemme egne regler og standarder, Står vi 1. januar uden frihandelsaftale og uden adgang til britisk farvand, så skal vi sikre forsyningerne til især de nordjyske pelagiske virksomheder. Det er en hovedprioritet, sagde Peter Bamberger.

Import og eksport

Fiskeri- og skaldyrserhvervet er afhængige af frihandel - både på import- og eksportsiden.

- Eksempelvis holder Norge stædigt fast i, at produktionslaks ikke kan sælges til andre lande. Men Norwegian Dannet fik dog i sidste uge medhold i retten i Bergen og kan fortsætte sin sejlads mellem Norge og Hirtshals. USA indførte i oktober 2019 straftold i sagen om fly-støtte, og den rammer vores eksport af danske muslinger. 

Efter generalforsamling i Danish Seafood Association konstituerede bestyrelsen sig på følgende måde. Antallet af bestyrelsesmedlemmer blev udvidet fra 11 til 12 medlemmer.

Formand:

Direktør Peter Bamberger, Vendsyssel Seafood A/S (genvalg)

Øvrige bestyrelse:

Adm. dir. Jens Peter Klausen, J. P. Klausen & Co. A/S (ikke på valg – fortsætter i bestyrelsen)

Direktør Poul Petersen, Seafood Supply DK ApS (ikke på valg – fortsætter i bestyrelsen)

Adm. dir. Carsten Beith, Fonfisk Hanstholm A/S (ikke på valg – fortsætter i bestyrelsen)  

CEO Nicholai Karlshøj, Kangamiut Seafood A/S (genvalg)

Direktør Poul Jørgensen, Hyttels Røgeri A/S (ikke på valg – fortsætter i bestyrelsen)

CEO Johannes Palsson, Scandic Pelagic A/S (genvalg)

Adm. dir. Ole Clemensen, Norlax A/S (genvalg)

Direktør Ole Hatlebakk, OH Fiskeeksport A/S (genvalg)

Bestyrelsesformand Steen Riber, Sirena A/S (genvalg)

Adm. dir. Jesper Kold Sørensen, Amanda Seafoods A/S (genvalg)

Adm. dir. Morten Lynge Mortensen, Pandalus Hanstholm A/S (nyvalg)

Suppleanter

Adm. dir. Anette Ladefoged, Tenax Sild A/S (nyvalg) 

Group Purchasing Manager Thomas Meiner Jensen, Royal Greenland A/S (genvalg)

Læs mere om:

Flere Nyheder