Fiskehandler: Fiskenes sæsonkalender er forandret

Fiskehandlerne melder om ændringer i køledisken - nye fisk og ændring i sæsonerne
af Line Dalgaard Jensen
23 sep 2019

Forbrugerne skal indstille sig på nye fisk i køledisken, og at det kan være svært at få bestemte fisk på bestemte tidspunkter. 

Sådan siger fiskehandler Tommy Raabo Fischer til Politiken og fremhæver bl.a. rødspætten, som den fisk, der tydeligst har ændret sæson.

- Før sagde man, at når skoven bliver grøn, er rødspætten skøn, men rødspætten udeblev helt frem til august, og sådan var det også sidste år, siger Tommy Raabo Fischer, som har butikkerne Hav i København og Hellerup.

Danske Fiskeauktioner bekræfter at fiske-billedet har ændret sig - nye arter er kommet til, og fiskerne har ofte været længere nordpå at fiske end tidligere. 

Hos fiskehandlerne gør ændringerne det svært at drive forretning. Kunderne bliver frustreret, når de ikke kan få den fisk, de ønsker, men Tommy Raabo Fischer håber, at forbrugerne i stedet vil være med til at ruske op i traditionerne: 

- Vi har masser af underudnyttede danske spisefisk som brosme, hvilling, lange og kuller, som kan supplere viften, så det ikke altid er overfiskede arter, der ender på middagsbordet.

Læs mere om:

Flere Nyheder