Fisken indtager Madens Folkemøde

Bl.a. formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen deltager i debat
af Line Dalgaard Jensen
10 May 2019

Er du på Lolland-Falster i weekenden, så ta' en smut forbi Madens Folkemøde på Engestofte Gods.

Her er der fokus på alt det, vi propper i munden, inklusiv fisk, og her er fiskeriet ikke til at komme uden om. 

Formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen deltager bl.a. i en debat om livet i havet lørdag kl. 10. Her deltager også fiskehandlere, Dansk Akvakultur, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og Letz Sushi. 

 

Fiskerne passer på havet

Debattens fokus vil være, hvordan vi sikrer fisk til fremtidige generationer.

Her vil der være fokus på MSC, som Danmark er verdensmestre i. Ingen andre lande kan bryste sig af at have så stor en andel af deres fiskeri bæredygtighedscertificeret. MSC er den mest anerkendte og udbredte certificering af fiskeri. 

Derudover passer fiskerne på havet ved selvfølgelig at bringe al det affald, som de fanger, i land. 

Det oversete verdensmål: En debat om Mål 14 – Livet i havet

Havet forkæler os hver dag med utrolige smagsoplevelser. Men verdenshavene er under pres, og skal der være fisk til fremtidige generationer, skal vi handle nu.
Plastikøer, temperaturstigninger og overfiskeri er blot nogle af de faktorer, der udfordrer havets balance og truer biodiversiteten. Men hvem har egentligt ansvaret for at gøre noget ved problemerne? Og hvem har det bedste bud på en løsning?
LETZ SUSHI inviterer relevante interessegrupper til en debat om Verdensmål 14; hvordan vi sikrer et hav i balance og fisk til fremtidige generationer?

Moderator: Simon Jul, komiker, radiovært og musiker

Deltager:
- Svend-Erik Andersen, formand, Danmarks Fiskeriforening 
- Jens Peter Klausen, J.P. Klausen & CO
- Hanne Lyng Winter, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri
- Niels Dalsgaard/Brian Thomsen fra Dansk Aquakultur
- Anders Barsøe, direktør, Letz Sushi

Andre debatter med fisk

Derudover er fisken på menu på en række andre arrangementer om lørdagen:

11.00-11.45 Kan mad og måltider sætte blus på social forandring? Arr: Madkulturen

12.00-13.00 Stillehavsøsters - luksus eller plage? Arr: Maritime Nyttehaver

13.15-14.00 Naturskånsom fisk giver restauranter en grøn og social profil Arr: Foreningen for skånsomt kystfiskeri

 

Flere Nyheder