Følg fisken fra hav til hylde med QR-kode

Som de første i Danmark indfører Coop nu fuld sporbarhed via QR-koder på dåsetun
21 okt 2020

Som de første i Danmark indfører Coop nu fuld sporbarhed via QR-koder på dåsetun. På den måde kan kunderne scanne koden med deres smartphone og følge tunens rejse fra hav til hylde.

Det skal være nemt at se, hvor tunen kommer fra. QR-koden er en slags stregkode, og når kunden holder sit kamera op foran QR-koden åbnes automatisk en webside, hvor tunens rejse beskrives. Nogle smartphones har indbygget QR scanner i telefonens kamera. På andre smartphones skal man downloade en QR scanner i form af en gratis app.  

En vares rejse fra producent til supermarkedets hylder kan være kompleks og svær at forklare for kunderne. Især når varen skal gennem flere led før den når hylderne. Det er netop tilfældet med tun, der ofte fanges i farvande langt fra Danmark, hvor der er udfordringer med fiskernes arbejdsforhold og bæredygtigheden af de metoder, der bruges til at fiske.

- At vi via teknologi nu gør tunens rejse tilgængelig for vores kunder, er et stort skridt i denne industri, og vi håber det vil skabe øget tryghed omkring varen. Tunindustrien er desværre kendt som en branche, med overfiskeri, dårlige arbejdsforhold og snyd i fiskeriet. Det er derfor oplagt at starte med brugen af QR-koder på dåsetun, der bidrager til øget transparens i netop denne industri, siger ansvarlighedsdirektør i Coop, Signe D. Frese:

- QR-koden giver ikke kun øget transparens for kunderne, men skaber også et øget incitament for bæredygtig produktion på hele tunens rejse. 

I første omgang indføres QR-koder på Coops MSC-mærkede tun, som sælges i Coops butikker.

Læs mere om:

Flere Nyheder