Forbereder generationsskifte i Skagen-virksomhed

Medstifter sælger sin aktiebeholdning i Prime Ocean, der med fire yngre aktionærer står godt rustet til generationsskifte
af Claus Kirkegaard
26 jan 2021

Prime Ocean i Skagen er nu klar til at sætte en ny retning for fremtiden. Selskabet blev stiftet tilbage i 2009 af Niels Nordmann og Carsten Frydkjær. Sidstnævnte har nu solgt sin aktieandel. Dermed er det medstifter Niels Nordmann, der sidder med aktiemajoriteten. Han har desuden fire yngre medejere med sig, skriver netmediet Fødevarewatch.

- Vi har gennem et stykke tid været i gang med et generationsskifte med fire unge i ejerkredsen, og det bliver spændende at følge deres udvikling i virksomheden. Tiden var kommet til, at Carsten ville stoppe og det er helt udramatisk, at han købes ud," siger Niels Nordmann, der har titel af salgs- og indkøbsdirektør.

Omsætning faldt drastisk

Selskabets regnskab for 2019/2020 blev offentliggjort i efteråret 2020. Her fremgik det, at corona-pandemien havde barberet omkring 200 mio kr. af omsætningen fra året før og dermed endte på 486,5 mio. kr.

Prime Ocean forarbejder torsk, laks og sej fra hele Norden på to fabrikker i Skagen til det meste af Europa. Og det er ikke blevet lettere at være på fiskemarkedet, selv om de første seks måneder er veloverståede.

- Første halvår er gået pænt, men vi synes, det er megasvært at navigere i markedet efter nedlukningen igen. Vi er nødt til at omstille os hele tiden og verden er fuldstændig vendt rundt på hovedet, hvor vi ikke kan se en måned frem på nogle af kunderne. Men vi er heldigvis vant til det, siger Niels Nordmann.

Læs mere om:

Flere Nyheder