Forrygende fiskedage for hele familien på Hanstholm Havn

Den 5. og 6. august går det i fisk i Hanstholm, når besøgende bliver inviteret med ind bag kulisserne på Danmarks største konsumfiskerihavn
af Line Dalgaard Jensen
03 aug 2020

Verdenspremiere på fiskebanko, fiskekyndige kokke der guider i filetering og madlavning, fiskehandel med mere end 20 danske fiskearter og kåringen af den hurtigste knallert på havnen.

Der er noget for både store og små, når Hanstholm inviterer til Fisken på Disken - to forrygende fiskedage for hele familien.

Det foregår den 5. og 6. august på Hanstholm Havn fra kl. 11 - 19 begge dage. Der er gratis entré. Se programmet lige her. 

 

Alt det bedste fra de danske farvande

Havnen i Hanstholm er til daglig er en travl virksomhed, der eksporterer fisk fra farvandene omkring Hanstholm til hele Europa. Ud over de populære spisefisk som torsk, rødspætte og pighvar landes også arter som glashvarre, brosme og blålange i havnen. Men de velsmagende fisk, med de mærkelige navne, lander sjældent på de danske middagstallerkner.

Det vil folkene bag Fisken på Disken lave om på. Derfor inviterer Hanstholm ind bag kulisserne, så alle kan få fingrene i fisken og lære om fiskearter, filetering og tilberedning af landets fineste råvarer.

Turistchef i Thy, Mai Manaa, glæder sig til at give de besøgende en på opleveren. Hun opfordrer både fastboende og gæster i Thy til at kigge forbi havnen den 5. og 6. august.

- Vi går for at gæster i Hanstholm skal have skæl på næsen. Vi er stolte af vores fiskeri her i Thy, og vi vil gerne vise de besøgende den friske råvare, før den bliver vakuumeret, friteret, sat i dåse eller fileteret. De skal dufte og smage, at rigtig fisk kommer fra Hanstholm - og det glæder vi os til at vise dem til Fisken på Disken, siger Mai Manaa, turistchef i VisitThy.

 

Showroom for Fiskeriet vil fortælle om livet på Hanstholm Havn

En bred kreds af frivillige ildsjæle har tænkt store tanker om, hvordan man kan vise havnen, fisken og fiskeriet frem.

Det er mundet ud i projektet Showroom for Fiskeriet, der har fokus på at åbne havnen op og gøre området mere attraktivt for gæster og turister og de vil til De Forrygende Fiskedage, gerne fortælle gæsterne om planen.

Tove Skinnerup er en af de frivillige, der har været med til at sætte skub i projektet med at formidle livet på Hanstholm Havn.

- Nu er vi endelig klar til at løfte sløret for vores planer om et Showroom for Fiskeriet. Til Fisken på Disken står vi klar med plakater og plancher, så de besøgende kan se hvordan Showroom for Fiskeriet og Planen Herlige Hanstholm en dag folder sig ud på vores havn. Vi glæder os til at se, hvordan folk tager imod vores ideer, fortæller Tove Skinnerup.

Overskuddet fra Fisken på Disken går til udvikling af Showroom for Fiskeriet.

Fisken på Disken er blevet til med bidrag fra Hanstholm Fiskeriforening, Hanstholm Havn, Hanstholm Fiskeauktion, Vilsund Blue, Thykassen, Centerforeningen, Hanstholm Knallertentusiaster og Thisted Bryghus.

Læs mere om:

Flere Nyheder