Fremgang for Fiskeriskolen

På trods af usikkerhed omkring Brexit og kvotesituationen er der fremgang for Fiskeriskolen i Thyborøn
af Claus Kirkegaard
19 okt 2020

Der blæser positive vinde over Fiskeriskolen i Thyborøn for tiden. Og det på trods af de store udfordringer, som dansk fiskeri står over for.

I år kommer antallet af fiskerielever op i nærheden af 90.

Fremgangen glæder derfor forstanderen på Fiskeriskolen i Thyborøn Claus Hansen. Men han er ikke overrasket over det.

- I år har vi brugt krudt på at fortælle den gode historie på de sociale medier. Og så har vi et skoleskib, som har sejlet til nord- og vestjyske havne og lavet et åbent skib-arrangement, hvor de unge kan høre om uddannelsen og livet som fisker. Det har virkelig givet noget, siger Claus Hansen til DR Midt- og Vestjylland.

På trods af de udfordringer, der ligger foran dansk fiskeri, mener Claus Hansen, at der vil være en fremtid for fiskeriet - uanset udfaldet af Brexit-forhandlingerne. Han mener, at fiskeriet gennem mange år har bevist, at fiskerne har været i stand til at klare sig gennem en branche, som hele tiden ændrer sig.

- Fiskeriet har altid været meget omstillingsparat og dygtig til at tilpasse sig. Det håber og tror jeg, at det også vil være i fremtiden. Vi tror på det, og det gør de unge også, siger Claus Hansen.

ERHVERVSFISKER

Uddannelsen til erhvervsfisker tager to år.

Den kan kun tages på fiskeriskolen i Thyborøn.

For at komme ind på uddannelsen skal man have mindst 9 års skolegang bag sig, være fyldt 16 år og have gennemført et tre-ugers søsikkerhedskursus.

Kilde: Uddannelsesguiden

Læs mere om:

Flere Nyheder