Hanstholm Fiskeauktion køber Hanstholm Samlecentral

Hanstholm Fiskeauktion køber Hanstholm Samlecentral for at sikre, at der også fremover vil være valgmuligheder for fiskerne
af Line Dalgaard Jensen
18 dec 2020

Hanstholm Fiskeauktion og Hanstholm Samlecentral har underskrevet en købsaftale.

Det betyder, at Hanstholm Samlecentral nu ejes af Hanstholm Fiskeauktion, men fortsætter som selvstændig enhed under sit nuværende navn og med egen, ny ledelse. Dermed vil der også fremover være mere end én samlecentral i Hanstholm.

- Opkøbet bidrager til at styrke Hanstholm Havns internationale konkurrenceevne ved fortsat at sikre danske og udenlandske fiskeres frihed til at vælge samlecentral. Det gavner ikke kun fiskerne, men også opkøbere og eksportører, siger Jesper Kongsted, ejer af Hanstholm Fiskeauktion og nu også Hanstholm Samlecentral: 

- For os, der er Nordeuropas ledende fiskeauktion, giver det en større forsyningssikkerhed af fersk fisk. Det er derfor også i vores interesse at fortsætte og styrke det gode samarbejde med Grøn Samlecentral. Der vil fortsat være to ligeværdige samlecentraler på vores fiskeauktion.

 

Ny direktør har fokus på 
fartøjer

Hanstholm Samlecentral fortsætter som selvstændig virksomhed med eget CVR-nummer og Mikael Krüger som ny direktør.

Han vender dermed hjem til Hanstholm Havn, hvor han for 25 år siden arbejdede hos Saga Shipping. Siden har han haft ledende stillinger i produktionen hos blandt andre Oticon, Cimbria og Tican.

- Jeg er i den heldige situation, at jeg bliver leder af en virksomhed med erfarne og dygtige medarbejdere. Min opgave er at sikre endnu større fokus på høj service, kommunikation og samarbejde med fartøjerne. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger Mikael Krüger.

 

På pension med vished om fortsat solid drift

For den nu tidligere ejer, Freddy Nielsen, er aftalen kulminationen på en proces over nogle år.

- Det er naturligvis vemodigt at stoppe efter 30 år som direktør for Hanstholm Samlecentral. Jeg overdrager til Mikael Krüger i de næste tre måneder, og så går jeg på pension. Jeg er meget glad for aftalen, for det har faktisk været min hovedtanke i en årrække, at den bedste måde at drive virksomheden videre på, vil være under ejerskab af netop Hanstholm Fiskeauktion, siger Freddy Nielsen. 

Medarbejderne i Hanstholm Samlecentral blev orienteret i går af Mikael Krüger, Freddy Nielsen og Jesper Kongsted. 

Fakta om Hanstholm Fiskeauktion I/S

  • Hanstholm Fiskeauktion er Danmarks førende fiskeauktion. Der omsættes årligt mere end 40.000 tons konsumfisk, hvoraf en stor andel er MSC-certificeret fisk.
  • På fiskeauktionen sælges mørksej, kuller, kulmule, havtasker, rødspætter, torsk mv.
  • Auktionen benytter sig af et topmoderne it-system, som sikrer, at der umiddelbart efter auktionen kan afregnes og udbetales til fiskeren.
  • Eksportører og opkøbere holdes løbende opdateret via vores online informationsside om udbud, køb og salg samt den generelle prisdannelse af de udbudte fisk på fiskeauktion.dk. Hanstholm Fiskeauktion har hver måned mere end 50.000 besøg på www.hanstholmfiskeauktion.dk fra ind- og udland.
  • Al fisk solgt på fiskeauktionen kan via et vidtforgrenet logistiksystem nå de vigtigste markeder i EU inden for 24 til 36 timer.

Fakta om Hanstholm Samlecentral A/S

  • Hanstholm Samlecentral blev grundlagt i 1969 og er en central aktør i udviklingen af modtagelsen af konsumfisk i Hanstholm.
  • Firmaet har de seneste 15 år arbejdet målrettet på et forbedret arbejdsmiljø, samtidig med at man har været pioner på sporbarhedsområdet og dermed levet op til alle danske og internationale kvalitetskrav.
  • Der er 15 ansatte i dag, og omsætningen bliver genereret både af sorteret fisk fra fartøjerne og af håndtering af søpakket fisk.

Læs mere om:

Flere Nyheder