Hvide Sande bliver servicehavn for DKs største havmøllepark

Vattenfall har valgt Hvide Sande havn som drifts- og vedligeholdelsescenter for Horns Rev 3 i Nordøsen
05 aug 2019

Med 49 møller og en årlig elproduktion, der kan dække forbruget i omkring 425.000 danske husstande, bliver der nok at se til, når havmølleparken Horns Rev står klar. Især Hvide Sande får travlt, for møllerne skal serviceres og vedligeholdes fra Hvide Sande Havn. Vattenfall har netop valgt havnen. 

- Vi forventer at beskæftige 25-30 fuldtidsmedarbejdere med base i Hvide Sande, og at etablere egne faciliteter på havnen. Derudover har vi og vores samarbejdspartnere brug for lokale leverandører. Vi får brug for forskellige serviceydelser, lige fra teknisk support af vores udstyr til rengøring og bygningsvedligeholdelse, fortæller Michael Simmelsgaard, direktør for Vattenfall i Danmark.

Når anlægget er etableret, vil der dagligt afgå servicefartøjer med teknikere og udstyr fra Hvide Sande til havmølleparken, der ligger ca. 25-40 kilometer ude i Nordsøen.

Drift og vedligeholdelse fra Hvide Sande starter, når MHI Vestas’ garantiperiode udløber i 2024. Indtil da vil der blive gennemført undersøgelser af, præcis hvilke faciliteter, der vil blive behov for på havnen.

Flere Nyheder