Kongelige Målere og Vejere fusionerer

To nordjyske inspektionsvirksomheder er fusioneret og fører dermed 400 års historie videre
af Claus Kirkegaard
27 okt 2020

Inspektionsvirksomheden SkawInspection har netop opkøbt 70 procent af aktiverne i sin tidligere konkurrent DAN EYE. Med investeringen råder foretagendet nu over to akkrediterede inspektionsvirksomheder med kontorer og vognvægte i hele Nordjylland samt et godt stykke ned langs Vestkysten, skriver SkawInspection i en pressemeddelelse.

Såvel SkawInspection som DAN EYE er såkaldte akkrediterede inspektionsvirksomheder af det danske akkrediteringsorgan DANAK. Det er også det, man i mange år har kaldt Kongelig Måler og Vejer.

Tidligere ejer af DAN EYE, Jørgen Severinsen, fortsætter som medejer samt adm. direktør fremadrettet. Han understreger, at hver af virksomhederne har sine egne spidskompetencer, bl.a. indenfor landbrug og fødevarebranchen. En fællesnævner for inspektionsvirksomhederne er imidlertid, at de igennem mange år har haft fiskeriet som en stor del af deres inspektionsaktiviteter.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er stolte af og glade for, at fiskerierhvervet har ønsket at gøre brug af vores ydelser igennem så mange år. I disse tider regner de politiske beslutninger ned over erhvervet. Vi vil gerne fortsat være med til at afdække fremadrettet, at det man foretager sig i det pelagiske fiskeri, foregår fuldstændigt efter bogen, siger medejer Jørgen Severinsen.

Ønsket om at udvikle erhvervet gennem opkøb stammer netop fra et fælles ønske om at føre historien videre. Jørgen Severinsen fra DAN EYE er nummer 26 og Cato Brun Christensen fra SkawInspection er nr. 29 i lige række af Vejere og Målere i Aalborg.

- Det er lidt sjovt at tænke på, at erhvervet rent historisk har været højt æret – i en sådan grad, at en Vejer og Måler endte på frimærkerne i 1983 i anledningen af deres 300 års jubilæum. Det er samtidig interessant at se, hvor meget erhvervet har udviklet sig gennem tiderne – fra at man dengang indkrævede afgifter, til i dag at basere virksomhederne på retfærdige skøn,” siger ejeren af SkawInspection, Cato Brun Christensen.

Flere Nyheder