Launis: Mangel på rejer skyld i underskud

Lavere rejekvote og dermed mangel på råvarer har betydet underskud for Launis i seneste regnskabsperiode
af Claus Kirkegaard
12 mar 2020

Det seneste regnskabsår har ikke været godt for Launis A/S, som i stedet for det forventede overskud måtte se i øjnene, at det blev til et underskud.

Resultatet blev faktisk knap otte millioner kroner mindre end forventet - et minus på 6,6 millioner kroner. Ledelsen anser resultatet for at være utilfredsstillende, skriver netmediet Food-supply.dk.

Direktør Launis A/S, Gert Nielsen, forklarer underskuddet med mangel på rejer samt en omstilling af virksomheden.

- Vi fik ikke nok råvarer. Der var en lavere kvote på rejefiskeriet og fiskeriet gik dårligt, forklarer han.

I maj 2018 solgte Gert Nielsen størstedelen af sin virksomhed i Ålbæk til Tenax Sild - mod en ejerandel på 24 procent i Tenax - og en bestyrelsespost.

Det gav selvfølgelig nogle større efterdønninger i Launis, der gik fra at være en virksomhed med produktion af forskellige slags fiskeprodukter til en virksomhed, der nu udelukkende satser på rejer.

- Det kræver selvfølgelig en større tilpasning af organisationen. Det gør man ikke bare lige en-to-tre. Vi skal jo tage vare på vores medarbejdere.

- En af dem stopper eksempelvis på pension efter 43-44 års ansættelse. Det skal man gøre ordentligt, siger han og forklarer, at det dermed har været et tilpasningsår.

Når Gert Nielsen ser tilbage på, hvordan det så gik efter salget, er han ganske godt tilfreds.

Det skyldes blandt andet, at fabrikken i Ålbæk fortsatte produktionen under den nye ejer, Tenax Sild.

- Der er ikke en eneste af mine medarbejdere, der mistede arbejdet. Nogle søgte andre steder hen, andre gik på pension eller andet, men der forsvandt lokalt ikke en eneste arbejdsplads. Det har betydet meget for mig, siger han.

- Jeg solgte netop til nogen, som ville producere videre her. Jeg ville rigtig gerne sikre arbejdspladserne i lokalsamfundet, fortæller Gert Nielsen, der forventer at næste årsregnskab viser et mindre overskud.

Dels går det godt med rejefiskeriet og dermed godt i produktionen, dels er omorganiseringen efter salget til Tenax Sild ved at være afsluttet.

Flere Nyheder