MSC: Fremskridt på verdensplan

Men der er stadig udfordringer visse steder i verden med hensyn til at fiske bæredygtigt
af Claus Kirkegaard
02 okt 2020

I Danmark er mere end 90 procent af fiskeriet MSC-certificeret, og det går også fremad for MSC - Marine Stewardship Counsil - på verdensplan. 

I 2019-2020 var 17 procent af fiskeriet globalt set enten certificeret eller på vej til at blive certificeret af MSC. Ligeledes er antallet af virksomheder, der arbejder med produktion, forarbejdning og indkøb af MSC-certificerede fisk og skaldyr, kraftigt stigende. Det viser organisationens seneste årsrapport.

Af rapporten fremgår det også, at den totale fangst af fisk og skaldyr, der er certificerede eller på vej til at blive det, er steget fra 12,2 mio. tons sidste år til 14,7 mio. tons i år. MSC-mærkede produkter er fordoblet i antal over de seneste 5 år, og detailsalget af MSC-mærkede produkter har for første gang rundet 10 mia. dollars på verdensplan.

Disse fremskridt falder sammen med en voksende bekymring for verdenshavenes sundhed – hvor FN rapporterer, at mere end en tredjedel af bestandene er overfiskede. 

Hårdt arbejde forude

For MSC er der dog stadig masser af hårdt arbejde, der venter. For en FN-rapport viser, at op mod en tredjedel af bestandene på verdensplan er overfiskede.

Der er imidlertid også en voksende erkendelse af, hvor vigtigt bæredygtigt fiskeri er for at beskytte vores have.  I juni i år rapporterede FAO - FN's fødevare- og landbrugsorganisation -  at bæredygtigt fiskeri er mere produktivt og modstandsdygtigt over for forandringer.

- Vi er midt i en global pandemi, som fortsat påfører enorme menneskelige lidelser og alvorlige økonomiske skader.  Krisen giver imidlertid også mulighed for at rykke vores økonomier over på et mere bæredygtigt og retfærdigt grundlag.  At sikre levende, bæredygtige oceaner fulde af liv for fremtidige generationer er en væsentlig del af dette, lyder det fra programdirektør for MSC i Norden, Linnea Engström i en pressemeddelelse.

 

Læs mere om:

MSC

Flere Nyheder