Næste introduktionskursus til fiskebranchen starter i august

I Hirtshals har de succes med introduktionskurser til fiskebranchen. Det går så godt, at endnu et hold starter op 26. august
af Line Dalgaard Jensen
10 jul 2019

Fiskeindustrien er en branche i udvikling og mangler kvalificeret arbejdskraft.

Derfor søsatte Hjørring Kommune et uddannelsesforløb i foråret 2016, og det kører derud af. De seks første introduktionskurser var så stor en succes, at netværket HG2020, EUC Nord og Jobcenteret nu gentager det. Det næste kursus starter på Nordsøcenteret den 26. august.

- Introduktionskurset er udviklet i et tæt samarbejde med fiskeindustrien i Hirtshals. Derfor er resultaterne af de første seks hold en ubetinget succes, da 59 ud af de 74 der gennemførte kurserne, fik job bagefter, fortæller koordinator Stein-Erik Linna fra Hjørring Kommune.

Formålet med kurset er at give deltagerne en grundlæggende introduktion til det at arbejde i fiskeindustrien. Det tilrettelægges som en vekseluddannelse med to praktikperioder. Kurset varer i alt 5 uger. Emnerne man kommer ind på er fødevarehygiejne og egenkontrol, håndtering af ensidigt gentaget arbejde, sikker adfærd i en produktionsvirksomhed, elementær håndskæring af fisk og kvalitetsbevidsthed. På denne måde bliver kursisterne klædt på til at tage et arbejde i denne dynamiske branche, og de får en mulighed for at knytte kontakt til mulige arbejdsgivere gennem praktikperioderne.

- En velkvalificeret arbejdsstyrke vil også fremover være et konkurrenceparameter, når en virksomhed vurderer, hvor de skal etablere sig. Dette er også en af de vigtige tanker bag dette kursus, siger Stein-Erik Linna.

HG2020 er et netværk af alle interessenter i fiskebranchen i Hirtshals, der har til formål at styrke og udvikle fiskerierhvervet. HG2020 har deltagelse af Eksportørforeningen, Fiskeriforeningen, Fiskeauktionen, Hirtshals Havn, Nordsøen Oceanarium & Forskerpark, Hjørring ErhvervsCenter og Hjørring Kommune. 

Der holdes et informationsmøde om introduktionskurset tirsdag den 6. august kl. 13.30-15.00 på Jobcenteret i Hjørring, hvor repræsentanter for fiskeindustrien, EUC Nord og Jobcenteret vil fortælle om jobmulighederne i branchen, hvad der forventes af en medarbejder og indholdet i selve kurset. Tilmelding foregår til Jobcenteret senest den 5. august – på telefon 72 33 61 90.

Flere Nyheder