Nu kan der quicktestes ombord på fartøjet

Med en ny tilføjelse til medicinkisten kan besætningsmedlemmer fremover testes, før de kommer i land
af Helle Kristensen
21 jan 2021

For skibe der skal ind i udenlandske havne, har det hidtil været forbundet med flere logistiske udfordringer at fremvise en negativ Coronatest. Indtil nu har mandskabet skulle opsøge testcenter, når de ankommer til en udenlandsk havn, hvis det pågældende land stiller krav om negativ Covid-19 test.

Men nu har Søfartsstyrelsen på opfordring fra erhvervet imødekommet et ønske om at udvide sortimentet i medicinkisten, så det nu bliver muligt at udføre quicktests ombord på skibet. Der er tale om quictests der udføres ved hjælp at vatpind gennem næsen. Det betyder også, at besætningsmedlemmer der udviser tegn på sygdom, hurtigere kan blive testet.

Udover muligheden for at man nu kan teste ombord på skibet, er sortimentet af medicin og medicinsk udstyr i medicinkisten også udvidet, så man imødekommer de særlige behov der hersker i denne tid.

De nye sortimenttilføjelser vil som udgangspunkt være gældende frem til den 31.12 2021. 

Når der bestilles covid-19 test til medicinkisten sker det på samme måde, som når der bestilles andet medicin til medicinkisten. Hirtshals apotek oplyser at der er 20 test i en pakke og prisen på en pakke vil være i omegnen af 2200 kroner. 

Det er frivilligt om man ønsker at tilføre de nye tilføjelser til medicinkisten. Søfartsstyrelsen stiller ikke krav om at skibenes medicinkiste skal indholde testudstyr. 

Læs mere her: 
https://www.soefartsstyrelsen.dk/nyheder/2021/jan/medicinkister-tilpasset-covid-19

Flere Nyheder