Ny auktionsmester har handlet med fisk og skaldyr i 20 år

Den nye mand med hammeren på Hanstholm Fiskeauktion er ikke fremmed over for fisk. Han har haft med fisk at gøre i 20 år
af Claus Kirkegaard
27 aug 2020

Den 1. januar 2020 var ikke blot den første dag i det nye år. Det var også første arbejdsdag for den nye auktionsmester på Hanstholm Fiskeauktion, Jesper Kongsted. Dermed afløste han Jes Holm-Sørensen, som indtil da havde svunget hammeren på auktionen i 26 år.

- Jeg er født i Glostrup, og vi flyttede til Thisted i 1973. Jeg blev uddannet speditør og arbejdede på Hanstholm Havn hos Blue Water Shipping tilbage i 1980'erne i fem til seks år. Siden hen har jeg lavet en masse forskelligt og ender i fiskerisektoren omkring år 2000. Så jeg har haft med fisk og skaldyr at gøre i 20 år efterhånden, siger Jesper Kongsted.

Hans vej til Hanstholm Fiskeauktion kom lidt ad omveje, på trods af at han er opvokset i Thisted og har arbejdet på havnen i Hanstholm.

Indtil 2016 producerede han rejer i Glyngøre til Royal Greenland, men havde sidste produktionsdag i slutningen af april det år. Herefter havde han ikke noget på programmet, men en avisartikel ændrede det.

- Jeg kom til at læse en artikel om, at Hanstholm Fiskeauktion havde haft rekordomsætning, og jeg havde hørt forskellige steder, at Jes var i proces med at gå på pension og ledte efter en efterfølger. Efter en god snak på hans kontor i to til tre timer var vi så godt som enige, og jeg begyndte så på auktionen 1. juni 2017 med et parløb med Jes, hvor jeg gik og sugede til mig i to år og syv måneder, indtil jeg overtog 1. januar i år. Så det var sådan, jeg fandt min vej til Hanstholm Fiskeauktion, siger Jesper Kongsted.

Selv om Jesper Kongsted havde gået op ad Jes Holm Sørensen i lang tid, blev han alligevel nærmest overvældet, da han selv satte sig i chefstolen.

- Det har da været en omvæltning fra reelt at være en form for support til Jes til nu, hvor alle beslutninger lander på mit bord. Den første måned tænkte jeg, at der er ild i min telefon. Den ringede konstant. Alle mulige skulle lige ringe og høre, hvordan det skulle gøres, lyder det fra Jesper Kongsted, som godt forstår, at folk var nysgerrige på, om der skulle laves en masse om på auktionen.

- Mange tænkte nok, at det hele skulle vendes på hovedet. Men det skal det altså ikke. Jeg overtog en meget veldrevet fiskeauktion, og jeg agter at køre videre i samme ånd og nogenlunde samme koncept. Vi gør måske tingene lidt anderledes, men dermed ikke sagt at vi har glemt, hvordan det blev gjort førhen, siger han.

Blå bog - Jesper Kongsted

  • Født 1965 i Glostrup
  • Boet i Thisted siden 1973
  • Uddannet speditør - arbejdet som speditør hos Blue Water Shipping på Hanstholm Havn
  • År 2000 ansat som salgschef hos Vildsund Muslingeindustri - ansat 6-7 år
  • Salgschef for chilensk fiskevirksomhed med ansvar for Europa - ansat i 8 år
  • Direktør hos Munkebo Seafood - ansat i 2 år
  • Leder af fabrik i Glyngøre - producerede rejer for Royal Greenland - 3 år
  • Auktionsmester Hanstholm Fiskeauktion januar 2020 -

Læs mere om:

Flere Nyheder