Ny departementchef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Morten Niels Jakobsen er ny departementchef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
af Claus Kirkegaard
15 jan 2021

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri så dagens lys i november 2020, da det blev besluttet at splitte Miljø- og Fødevareministeriet i to separate ministerier.

Valget som departementchef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri er faldet på Morten Niels Jakobsen, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Han kommer fra en stilling som styrelsesdirektør for Vurderingsstyrelsen og har tidligere været styrelsesdirektør for Spillemyndigheden. Morten Niels Jakobsen har en lang karriere i Justitsministeriets koncern bag sig, bl.a. som statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK) og som kontorchef i Justitsministeriets departement.

- Morten Niels Jakobsen har en stor juridisk kapacitet, og sammen med hans indgående erfaring fra centraladministrationen og forandringsprocesser i driftstunge offentlige organisationer, er Morten den rette til at stå i spidsen for opbygningen af vores nye ministerium. Morten er kendt som en dygtig, strategisk og visionær topchef med særdeles gode samarbejdsevner og fornemmelse for omverdenen, og Morten vil helt naturligt få skabt gode relationer til ministeriets interessenter og samarbejdspartnere, lyder det fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S).

Han fortsætter:

- At Morten er landmandssøn og vokset op på en gård i Bindslev i Nordjylland sikrer endvidere, at han udover sine stærke og uomtvistelige faglige kompetencer har en naturlig forståelse for landbruget og en evne til at møde erhvervet i øjenhøjde og med respekt, indsigt og forståelse. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.

Morten Niels Jakobsen siger:

- Fødevarer, landbrug og fiskeri har meget stor betydning for det danske samfund. Det er derfor afgørende, at Fødevareministeriets koncern løser sine mange opgaver på et højt  niveau, og at omverdenen har tillid til koncernen. Jeg går med stor ydmyghed til  opgaven, og jeg ser frem til, sammen med ministeriets medarbejdere, at betjene fødevareministeren bedst muligt.

Morten Niels Jakobsen tiltræder den 18. januar 2021.  

CV for Morten Niels Jakobsen 

Morten Niels Jakobsen er 46 år og uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet i 1999. 

Erhvervserfaring:

 • 2020-2021: Styrelsesdirektør, Vurderingsstyrelsen, Skatteministeriet    
 • 2020-2020: Styrelsesdirektør, Spillemyndigheden, Skatteministeriet    
 • 2014-2020: Statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK)    
 • 2010-2014: Kontorchef, Justitsministeriet
 • 2009-2010: NATO Defence College, Rom
 • 2007-2009: Chefkonsulent, Justitsministeriet
 • 2005-2007: Fuldmægtig, Justitsministeriet
 • 2003-2005: Ministersekretær, Justitsministeriet
 • 2002-2003: Advokatfuldmægtig, Kammeradvokaten
 • 2001-2002: Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze, LL.M (Master of Laws)
 • 1999-2001: Fuldmægtig, Justitsministeriets Lovafdeling

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder