Ny professor i fiskeredskaber hos DTU Aqua

Bent Herrmann er ansat som professor på DTU, hvor han skal forske i teknologi til udvikling af nye fiskeredskaber
af Claus Kirkegaard
25 sep 2020

DTU ansatte den 1. september 2020 Bent Herrmann som professor i fiskeredskabers effektivitet og fangstegenskaber. Sideløbende med professorstillingen på DTU fortsætter han deltids som chefforsker i det norske forskningsinstitut SINTEF og som professor på Tromsø Universitet, UIT, skriver DTU Aqua på sin hjemmeside.

Bent Herrmanns forskningsområde er udvikling af nye effektive og selektive fiskeredskaber, der kan bidrage til, at fiskerne fangere flere fisk af de rigtige arter og størrelser og får færre uønskede fisk i nettet.

På grund af blandt andet landingspligten må fiskerne hele tiden spørge sig selv:

Hvor stor er risikoen eller chancen for at fange forskellige størrelser af fisk med et bestemt redskab? Hvilket udstyr skal jeg vælge for at fange flest mulige af en bestemt art eller størrelse? Hvor meget kan jeg mindske risikoen for at fange for små og for unge fisk, hvis jeg vælger et andet udstyr – og risikerer jeg at fange færre af de fisk, jeg går efter, hvis jeg skifter til nyt udstyr, der til gengæld giver mindre bifangst? Alt sammen spørgsmål, Bent Herrmann ønsker at finde svar på og dokumentere med sin forskning. 

Formålet er både at bidrage til mere bæredygtigt fiskeri, mindske miljøbelastningen ved fiskeri og sikre et mere effektivt fiskeri.

Læs mere om:

Flere Nyheder