Nyt kontrolskib bliver bygget i Hvide Sande

Det bliver Hvide Sande Shipyard, der skal bygge det nye fiskerikontrolskib "Ny Vestkysten"
af Claus Kirkegaard
26 jun 2020

Fiskeristyrelsen har nu udvalgt det værft, der skal bygge styrelsens nye fiskerikontrolskib – kaldet ”Ny Vestkysten”. Valget er faldet på Hvide Sande Shipyard.

Karstensens Skibsværft i Skagen var som prækvalificeret også med i opløbet, men i sidste ende blev Hvide Sandes tilbud valgt som det bedste på baggrund af en samlet vurdering ift. kvalitet, tidsplan, bemanding, organisation og pris, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi nu har valgt det værft, som skal bygge Fiskeristyrelsens nye kontrolskib, endda et værft i Danmark med stolte traditioner for godt skibshåndværk. Både Hvide Sande og Karstensen havde rigtigt gode bud på løsning af opgaven, men når Fiskeristyrelsen gjorde regnebrættet op, var Hvide Sande lidt foran, siger fiskeriminister Mogens Jensen blandt andet ifølge pressemeddelelsen.

”Ny Vestkysten”, der skal føre kontrol med fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak, bliver udrustet til at håndtere fremtidens kontroludfordringer og til at opfylde skrappe krav til miljø og udledning af skadelige stoffer (Tier III). I udbuddet er også lagt vægt på høje krav til manøvre- og sødygtighed, og at skibet skal kunne håndtere nye kontrolformer, bl.a. store droner. 

Prisen for det knap 64 meter lange kontrolskib bliver knap 170 mio. kr. og skal stå færdigt i forsommeren 2022.

Kontrolskibet er delvist finansieres af EU-midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskeriudviklingsfond.

Læs mere om:

Flere Nyheder