Palægade pifter sildemaden op

Ny bog sætter spot på sildens fortræffeligheder
af Line Dalgaard Jensen
20 apr 2020

Sild er bare sådan nogle, man smækker på rugbrødet og dynger til i karrysalat!

Jo, jo, det kan det skam være, men du kunne også forsøge dig med små sildeeksperimenter og finde helt nye sider af den lille fisk. Og det er netop, hvad Restaurant Palægade opfordrer alle til med bogen »"Sild a la Palægade"

- Der er ingen, der tænker på at lave sild selv fra bunden eller servere dem på en anderledes måde, og det synes jeg er lidt skørt, for silden gemmer virkelig på mange muligheder, og det kræver en ekstremt lille indsats at servere en sild, som imponerer og smager fantastisk, siger forfatter og sildeentusiast Peter Buch Hansen til dr.dk, som understreger, at silden både er sund, bæredygtig og billig.

Som inspiration kommer han også med tre bud på mad med sild: 

Varmrøget sild med spejlæg og trøffel

Sild med pesto og pocheret æg

Sild marineret i gin

Velbekomme!

"Sild a la Palægade"

Bogen Sild a la Palægade er skrevet af Peter Buch Hansen i samarbejde med Restaurant Palægade, som er kendt for sit menukort med mere end 300 forskellige slags sild.

I bogen kan man blandt andet læse om sildens historie, dens kulturelle betydning og finde opskrifter på sildeanretninger. 

Har man mod på at lave marinerede sild fra bunden, kan man også læse, hvordan man fileterer, salter og marinerer sine egne sild.

Læs mere om:

Flere Nyheder