Pift påskebordet op med bæredygtig fisk

Hvad enten du bare spiser påskefrokost med ægtefællen eller mødes med venner virtuelt, så husk fisk på bordet
03 apr 2020

Påske er den tid på året, hvor vi spiser flest fisk og drikker rigtig meget øl?

Og sådan skal det gerne blive ved med, selvom corona-krisen kradser. Ligegyldigt om I mødes virtuelt - eller bare hygger derhjemme med de dejlige påskeretter - kommer der jo nok både sild, rejer og øl på bordet.

Og med de rette valg kan du gøre dit påskebord ekstra bæredygtigt. Vælg dansk fisk og hav øje fra MSC-fisken på emballagen. Så er du sikker på, at fisken i køledisken, glasset eller dåsen er bæredygtighedscertificeret.

Det blå MSC-mærke er din garanti for, at fisken er fanget på bæredygtigvis, og størstedelen af dansk fiskeri er netop certificeret. Og vil du også have en bæredygtig øl, så prøv det økologiske Svaneke Bryghus, der oven i købet fra oktober måned også er Danmarks første og eneste CO2 neutrale bryggeri. 

Både MSC certificerede fiskeprodukter og Svaneke Øl finder du i de fleste danske supermarkeder, bla i Coop, Rema 1000, Netto og Nemlig.com. Bare kig efter dem. 

God appetit - og se nogle lækre bæredygtige MSC påske-fiske-klassikere her eller på MSC hjemmeside.

Tre MSC-fiskeretter til påskebordet

Her er tre eksempler på fiskeretter til påske, som man nemt kan lave med bæredygtigt fanget fisk fra supermarkedet:

 

Sildemaden

Sild er en populær spise hos danskerne, hvor den er fast indslag til klassiske påskefrokoster. Sild serveres marineret, som karrysild eller sennepssild på friskt rugbrød. De kombineres ofte med hakket løg, kapers og dild, hvor sidstnævnte krydderurt ikke bare giver velsmag, men også gør retten pænere.


Paneret rødspættefilet

En paneret rødspættefilet er er ofte delikatessen på påskebordet, som mange rækker ud efter med det samme. Fisken steges i en blanding af æg, mel og rasp, og den nydes varm og sprød på en bund af godt rugbrød, gerne med lidt frisk citron og remoulade til. Man kan vælge alternative fladfisk til sin fiskefilet, fx skrubbe.

 
Æg & rejer

Rejer gør sig fantastisk godt på en æggemad. Nogle foretrækker denne mad på frisk rugbrød, nogle foretrækker franskbrød. I begge tilfælde toppes æg og rejer med mayonnaise, friskkværnet salt og peber samt pæn og velsmagende karse.

Læs mere om:

Flere Nyheder