Redningsbåden i Thorsminde er bundet til kajs

Sejlforbud forhindrer redningsfolkene i at benytte den store redningsbåd, hvis der kommer udkald
af Nancy Frich
18 sep 2020

Helt ufrivilligt er redningsmændene i Thorsminde uden mulighed for at hjælpe nødstedte søfolk med MRB 35, i daglig tale den store redningsbåd.

Efter en tur på værftet i Hvide Sande ligger det nemlig klart, at der er træring i skroget på det 50 år gamle fartøj.

For et par uger siden blev MRB 35 helt efter forskrifterne sejlet til Hvide Sande, for at få foretaget et servicetjek af skibet samt at få udført et 2 års syn af motoren. Under gennemgangen af skroget blev det konstateret, at skibets inderste skrog, som er af jern, var under tæring.

 

Ekstra redningsbåd

- Vi fik redningsbåden tilbage med en påtegning om, at der var fundet tæring i skroget. Det betyder, at vi ikke kan stole på skibets sikkerhed og at det i værste fald kan betyde, at den vil tage vand ind, lyder det fra stationsleder Bjarne Mikkelsen, som i øjeblikket har sejlforbud og dermed er taget ud af beredskabet.

Fra Kystredningstjenesten, som hører under Forsvaret, har man været i Thorsminde for at besigtige fartøjet.

- Vi afventer svar på, hvorvidt vi kan få en midlertidig tilladelse til at fortsætte eller vi skal være uden MRB 35. Lidt held i uheld har vi i øjeblikket en af de hurtiggående gummiredningsbåde liggende i havnen i forbindelse med renoveringen af slusen, som vi kan bruge til nogle af de opgaver vi bliver kaldt ud til. Men det er klart, det kan ikke på nogen måde erstatte den store båd, siger Bjarne Mikkelsen, som frygter at det vil tage nogen tid inden der er en afklaring.

 

Efterårsstorm

- Vi står overfor efterårsstormene og vinteren og her kan vi ikke gøre bruge at de små redningsbåde til de mere komplicerede opgaver. Til blandet andet bugsering af de store skibe er det nødvendigt med den store båd ligesom vi ikke kan anvende de små både i dårligt vejr. Jeg håber der hurtigt findes en løsning, så fiskerne igen kan føle sig trygge, lyder det fra stationslederen.

Fiskeri Tidende har været i forbindelse med Kystredningstjenesten, som endnu ikke er vendt tilbage.

Læs mere om:

Flere Nyheder